Furcsa fotók kerültek elő Mészáros Lőrincről a jachtozása után: Így még nem láttuk az üzletembert

Nincs túl jó bőrben a nagyvállalkozó.

„Magyarország és Törökország gazdasági együttműködése folyamatosan és dinamikusan fejlődik: kereskedelmi forgalmunk most már eléri a 4 milliárd dollárt. A török vállalatok folyamatosan hajtanak végre beruházásokat hazánkban, és a magyar vállalatok is megjelentek a török piacon”

tudatta a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán csütörtökön.

Hozzátette: Most azonban „egy új szintre tudjuk léptetni az együttműködést”. A világ 15 legnagyobb közlekedési infrastruktúrával foglalkozó vállalatának egyike, a Gülermak csoport és „Közép-Európa most már legsikeresebb vasútépítő cége”, a V-Híd szövetségre lép egymással – ismertette.

„Ez megteremti a lehetőséget arra, hogy a két vállalat közösen vegyen részt nagy vasútépítési munkálatokban, hiszen kettejük közös kapacitása a legnagyobb európai projektek végrehajtására is alkalmassá teszi őket.

Hosszú ideig csak külföldi vállalatok vitték a prímet a magyarországi vasútépítési piacon, de most végre elérkezett az a helyzet, hogy van egy nemzeti bajnokunk, a V-Híd, amely külföldön is nagy nemzetközi projekteket vihet sikerre. Ezt segíti a mai együttműködés”

– közölte Szijjártó Péter.

A tanácskozáson részt vett a Gülermak csoporttól Kemal Güleryüz, az igazgatósági tanács elnöke, Mustafa Tuncer európai igazgató és Alper Uzman vezérigazgató, a V-Híd részéről pedig Mészáros Lőrinc tulajdonos, Sárváry István vezérigazgató és Vadkerti-Tóth Tihamér, a cégcsoport nemzetközi ügyek tanácsadója.

Fotók:

A tárcavezető közösségi oldalán számos fotót is megosztott a találkozóról.

(Szijjártó Péter/Facebook / MTI)

Valódi Hírek