Az élet, vagyis a konyha habos oldala

A sütés-főzés szerelmeseinek a konyha jelenti az élet örömeinek jelentős részét, akár csak mint a konyhában tevékenykedők, akár mint a finomságok kedvelői. Aki szereti a süteményeket, ráadásul el is készíti azokat, egy jól felszerelt konyhára van szüksége, amelyben mindent megtalál, amely éppen az adott, akár habos süteményhez kell. A keverőtálakra éppúgy szükség van, mint a habosítókra, habkeverőkre.

Kézi habverő vagy konyhai robotgép?

Nagy utat tettek meg a habverők a régi hagyományos fajtáktól egészen a konyhai robotgépekig. Szerencsére napjainkban is még sokan esküsznek a kézi habverés különleges minőségére, így annak különböző fajta eszközeit te is megtalálhatod a TRAMONTINA konyhai webáruház habverők kategóriájában.

Akik rendszeresen sütnek-főznek és fontos számukra a gyorsaság, azok biztosan beszereznek egy konyhai robotgépet is, de amikor valamit csak egyszerűen kell habosítani, illetve fontosabb a minőség, mint a tempó, akkor érdemes egy kézi habverőt is beszerezni. Vannak, akiknek sokszor macerás elővenni a konyhai robotgépet, és arra a pár percre inkább gyorsan előkapják a kézi habverőt és már kész is a hozzávaló a süteményhez.

Hogyan használjuk a kézi habverőket?

Biztosan még te is emlékszel, amikor a nagymamád felverte a habot egy nagy tálban, azzal a bizonyos régi típusú spirál alakú habverővel, aminek a végén fanyél található és ahhoz kapcsolódik sugár alakban egy íves fémspirál. Ha még valakinek ilyen van a háztartásában, akkor ezt úgy tudja használni, hogy hozzáütögeti az edény aljához a spirál végét, így a rugózó mozgás révén verődik fel pl. a tojásfehérje.

A napjainkban is kapható habverő már csepp alakú és hurkokban feszülnek rajta a fémrudak. Ezekkel más fajta mozgást kell végezni, ugyanúgy kell felverni a habot vele, mintha tojásrántottához akarnák összekeverni a tojást, tehát amolyan vízszintes irányú körkörös mozdulatokat végzünk. Ha még nem vagy gyakorlott a műveletben, kérhetsz segítséget másoktól, illetve ellesheted a tudást a DIY videókból is.

Mitől függ a hab keménysége?

Általában elmondható, hogyha pl. tejszínt szeretnénk felverni, akkor ha minél magasabb a tejszín zsírtartalma, annál valószínűbb, hogy sikerül olyan kemény állagú ételt kapnunk, hogy ha fejtetőre állítjuk a tálat, akkor sem mozdul meg benne. Ha nem olyan jó minőségű a tejszín, vagy nagyon folyékony állagú, akkor bízzuk inkább egy konyhai robotgépre a feladatot, hamarabb lesz sikerélményünk.

További nélkülözhetetlen konyhai kellékek

A TRAMONTINA egy több mint száz éves múltra visszatekintő brazil gyár, amely mára már magyarországi képviselettel is rendelkezik, így elérhetővé vált számunkra is a magas minőségben kapható konyhai kellékek széles palettája. A habosítók mellett számtalan egyéb konyhai eszközt is forgalmaz a hazai cég, így pl. palacsintasütőket, serpenyőket, tortaformákat is vásárolhatunk.

A konyhai lakberendezési tárgyakon kívül a kerthez is beszerezhetünk kiegészítőket, mint pl. kerti szerszámokat, virágcserepeket vagy akár kerti bútorokat, grillezőeszközöket.