Nem csitul a vihar: Vitézy Dávid kőkeményen kiosztotta Lázár Jánost, amiért hazavágja a MÁV-ot (+videó)

Érdemes lenne inkább a közlekedéspolitika problémáival szembesülni – mondta.

Vitézy Dávid, korábbi közlekedési államtitkár volt a vendége az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorának, amelyben leszögezte: nincs benne személyes sértettség, nem azért fogalmaz meg kritikákat a jelenlegi közlekedési irányítással kapcsolatban, mert nem lett belőle miniszter.

„Felelősséghárítás és másokra mutogatás helyett érdemes lenne inkább a közlekedéspolitika alapvető problémáival szembesülni,

és elkezdeni megoldani azokat”

– reagált Vitézy Dávid azokra a hírekre, amelyek szerint szeptember elején több vezetőt is kirúgott a MÁV éléről Lázár János építési és közlekedési miniszter.

Vitézy elmondta, szerinte

paranoiás felelőskeresés zajlik az állami vasúttársaságnál,

amiért a nyilvánosság is értesül a MÁV körüli működési problémákról.

Közölte: méltatlan a magyar közlekedéspolitikához, hogy Lázárék szabotázzsal és szivárogtatással vádolnak meg kiváló szakembereket, akiket aztán tucatszám rúgnak ki a minisztériumtól és a MÁV-tól. Hozzátette: ezzel ugyanis

sok jó szakembert veszít el az ország, miközben a tárca feladata az lenne, hogy kezelje a problémákat.

Megírtuk, hogy a közelmúltban parázs vita bontakozott ki a volt közlekedési államtitkár és a Lázár János vezette minisztérium között, amiért Vitézy élesen bírálta is a minisztert a nyilvánosságban a vasút helyzetével kapcsolatban.

Vitézy Dávid visszautasította, hogy az ügyben személyes sértettség vezérelné, mivel hosszú évekkel ezelőtt már civil aktivistaként is kiállt a közlekedők érdekei mellett. Megjegyezte: tehát szó sincs arról, hogy azért szólal fel most ebben az ügyben, mert Palkovics László lemondása után nem ő lett a területért felelős miniszter.

Állításait azzal is megerősítette, hogy elismerte Lázár János munkásságát, amelyet a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő vasútvillamos megvalósítása során végzett. Úgy látja, ez egy jó projekt volt, éppen ezért nem is érti, miért kellett a szintén Lázár János választókörzetében található Makón megszüntetni a vasutat.

A beszélgetés során az is szóba került, hogy mi állhatott Orbán Viktor bizalmának elvesztése mögött, valamint szó esett még a közlekedéspolitikai kérdésekről és a főpolgármesteri ambíciókról is.

Videó:

(Index/Youtube)

Valódi Hírek