Teljesen kiborult Hidvéghi Balázs: Orbán embere habzó szájjal rontott neki az Európai Bizottságnak

Brüsszel „ideológiai dzsihádot” indított – jelentette ki.

„Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöknek az Európai Unió helyzetéről szóló hangzatos kijelentései ellenére »az a véleményünk, hogy az elmúlt időszakban Brüsszel folyamatosan hibás, rossz döntéseket hozott, amelyek

károsak az Európai Unióra nézve, és ártanak az európai embereknek is«”

– fakadt ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerdán Strasbourgban magyar újságíróknak adott nyilatkozatában.

A képviselő szerint az ilyen rossz döntések közé tartoznak „az elhibázott brüsszeli szankciók„, amelyek – meglátása szerint – nem hozták el a várt eredményeket: „valódi segítséget nem jelentenek, nem hozták közelebb az ukrajnai háború végét, ellenben jelentősen rontják az európai gazdasági helyzetet, a versenyképességet, erősítik az inflációt, áremelkedéseket okoznak és bizonytalanságot” – magyarázta.

„Ezt pedig nem lehet európai érdeknek és sikernek tekinteni”

– folytatta.

Kijelentette: Brüsszel folyamatos, erősödő ideológiai támadásokat,

„ideológiai dzsihádot” (?!) indított

konzervatív, nemzeti alapon álló, kereszténydemokrata politikát folytató kormányok és tagállamok ellen, amelyben – fogalmazott – „ludas” az Európai Bizottság és az uniós parlament egy jelentős része is.

„Magyarországot azért támadják,

mert egyrészt nemet mondunk a szankciókra, merjük bírálni ezeket. Nemet mondunk ezenkívül az illegális migrációra, és meg is mutatjuk, hogy ezt meg lehet állítani, elutasítjuk az LMBTQ-propagandát, megvédjük tőle a gyermekeinket és a szülők jogát arra, hogy saját maguk dönthessenek a gyermekeik neveléséről e téren”

– hangoztatta a politikus.

Kiemelte:

a támadások az utóbbi időben „már zsarolásokkal is járnak„,

Brüsszel jogosan járó uniós forrásokat tart vissza Magyarországtól, „hazugságokkal, mondvacsinált feltételekkel, amelyek mindig változnak” – panaszkodott.

Mindeközben – tette hozzá – minden idők legsúlyosabb brüsszeli korrupciós botrányára derült fény az elmúlt hónapokban.

Emlékeztetett: az Európai Parlament egyik alelnökét és több képviselőt a rendőrség letartóztatta, majd szabadon engedte, továbbá a koronavírus elleni vakcinabeszerzésekről (?) botrányos körülmények között döntött az Európai Bizottság és annak elnöke, Ursula von der Leyen.

„863 napja várjuk azt, hogy előkerüljenek a vakcinabeszerzéssel kapcsolatos SMS-ek, amelyek eltűntek az elnök telefonjáról. Elfogadhatatlan, hogy átláthatóság és elszámoltathatóság nélkül születik döntés sok milliárdos üzleti kérdésben”

– háborodott fel Hidvéghi Balázs.

A politikus véleménye szerint mindez meggyengítette az Európai Uniót az elmúlt években, „bizalmatlanságot, megosztottságot szült a tagállamok között”, és „az EU hitelessége nemzetközi szinten is csökkent az elmúlt időszakban”. Ehhez járultak hozzá a gazdasági problémák, az európai versenyképesség gyengülése, amely az európai embereket, európai cégeket rendkívül negatívan érinti. Mint mondta, Európában változásra van szükség, és ez a jövő évi európai parlamenti választásokon kezdődhet el.

„Mi azért dolgozunk, hogy megerősödjenek azok a nemzeti alapon álló, az európai szerződéseket és értékeket tiszteletben tartó politikai erők, amelyek az EU-t szabad tagállamok együttműködéseként képzelik el, továbbá tisztában vannak a realitásokkal, és Európa saját stratégiai érdekeiről képesek közösen dönteni, és azokat képviselni tudják”

– mondta.

A politikus arról is beszélt, hogy Ursula von der Leyen évértékelő beszédében már voltak azt éreztető jelek, hogy jövőre választások lesznek: az elnök olyan kérdésekben tett gesztusokat, amelyekről azelőtt nem beszélt, például a gazdák védelméről és a mezőgazdaság fontosságáról.

„Ez például jele lehet annak, hogy szavazatokat is keres majd a jövő évi döntéskor, és újra fog indulni”

– feltételezte a képviselő.

Az új menekültügyi paktummal kapcsolatban Hidvéghi Balázs szerint – az Ursula von der Leyen által elmondottakkal ellentétben – nincs elérhető közelségben a megállapodás.

„A migráció viszont egyre erősödik,

az embercsempészet virágzik.

Ez a téma nincs megoldva, és a helyes válaszokat még nem hozta meg Brüsszel”

– mondta.

„Magyarország továbbra is várja, hogy az EU hozzájáruljon a határkerítés építésének a költségeihez, hiszen Magyarország közös határt véd. Több mint egymillió illegális migránst állítottunk meg ezen a határon az elmúlt években. Az a minimum, hogy ezt Brüsszelben is tolerálni és értékelni kell”

– mondta.

Hidvéghi Balázs szerint Magyarországnak kulcsfontosságú érdeke az unió bővítése, különös tekintettel a nyugat-balkáni régióra.

Rámutatott: „a brüsszeli elitnek el kell fogadnia a sokszínűséget”, tehát azt, hogy különböző tagállamok, különböző hagyományokkal, hangsúlyokkal, a saját kereteikkel csatlakoznak ehhez az uniós együttműködéshez.

„Türelemre van szükség, megértésre és partneri viszonyra,

nem pedig kioktatásra”

– jegyezte meg.

„Többféle politikai álláspont, többféle értékrend, hagyományok, alkotmányos identitások vannak jelen ebben az unióban. Ha ezt elfogadják, akkor ez működőképes tud lenni, ha nem fogadják el, akkor ez gyengíti az uniót”

– fogalmazott a fideszes politikus.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek