Tovább dagad a botrány: Sorra mondanak fel az oktatók a Fidesz által bedarált népszerű egyetemnél

Csapást mértek az intézményre.

10 oktató felmondott a Budapesti Metropolitan Egyetemnél, mert úgy érzik, nincs már garantálva a munkájuk szakmaisága és autonómiája az intézményben – írta a media1.hu. A távozó oktatók között van Élő Anita, Ihász Ingrid, Marosi Gergely, Martin József, Pach Ferenc, Szabó Krisztián, Szalay Dániel, Jolsvai András, Réti Pál és Neizer Anita.

Megírtuk, hogy szeptember elején az őszi félév kezdete előtt Kovács Attila dékán váratlanul kirúgta a Metropolitan három oktatóját, Gócza Anitát, Gayer Zoltánt és Murai Andrást. Murai András 2010 óta oktatott a korábban Budapesti Kommunikációs Főiskola néven működő intézményben, valamint több mint tíz éven keresztül vezette a Kommunikáció-tudományi Intézetet, és ő volt a vezetője az Újságírás Központnak is.

Gócza Anita az egyetemen főállású mestertanárként dolgozott, emellett a Hvg felületén is publikálta írásait. A lapnak elmondta, teljesen váratlanul érte az elbocsátás, ugyanakkor nem akart bővebben nyilatkozni a történtekről. Gayer Zoltán docensként oktatott a METU-n.

A oktatók menesztései azok után történtek, hogy az év elején dr. Kovács Attila, a kormányközeli Alapjogokért Központ EU-s kutatási igazgatója vette át a dékáni posztot Papp-Váry Árpád marketingkommunikációs szakembertől.

A portál jelezte, hasonló helyzet alakult ki mostanra a METU Újságírás Központjában, mint ami 2020-ban az Indexnél annak bedarálása előtt. Jelenleg pedig kérdéses, kik tartják majd meg az órákat a most induló őszi szemeszterben az ország legnagyobb magánegyetemén.

Kapcsolódó:

Egy újabb neves egyetemet darálnak be Orbánék: Váratlanul kirúgták az oktatókat, tiltakoznak a döntés ellen

Botrányos részletek derültek ki az Orbánék által bekebelezett egyetemről: Nyílt levélben tiltakoznak a hallgatók

 

Valódi Hírek