Ungár Péter: Az ellenzékben csak a DK-ban van intellektuális erő

Orbán adriai nyaralása is téma volt.

Hétfő este Ungár Péter volt a Partizán vendége. Az LMP társelnöke beszélt Orbán Viktor horvátországi nyaralásáról, az ellenzéki politikáról és az LMP esélyei is szóba kerültek.

A napokban szivárgott ki egy videó, amelyen Orbán Viktor egy horvátországi villának a medencéjéből száll ki. Kiderült, a nyaraló Ungár testvéréjé. Ezzel kapcsolatban a politikus úgy fogalmazott:

„A miniszterelnök édesanyám vendégeként volt jelen a helyszínen. Az elmúlt 30 évben nagyon sok helyen találkoztak már. Volt, hogy csináltam már hülyeségeket, de ebben az ügyben nem pontosan értem, hogy melyik döntésem kritizálható. Ki kellett volna feküdnöm a küszöbre? Azért vettek elő, mert Schmidt Mária az édesanyám”.

Ungár elmondta, járt már a nővére nyaralójában, de nem tartózkodott ott egy időben Orbánnal augusztusban. Amikor Gulyás Márton műsorvezető arról kérdezte, hogy a miniszterelnök fizetett-e a a villa igénybevételéért, nem válaszolt, illetve arra sem, hogy volt-e más ott.

A politikus azt is elmondta, hogy a 2022-es választások óta egyszer találkozott Orbánnal a Marischka nevű étteremben. Állítása szerint tíz percnél többet nem beszéltek egymással azóta.

„A miniszterelnök és a Fidesz nem igényli az én tanácsaimat, a kettőnk által vezetett párt más szinten van”

– fűzte hozzá.

Az ellenzéki helyzetről azt mondta: intellektuális erőt csak a DK-ban lát.

Azt is kiemelte, hogy az ellenzék jelentős része gyűlölködő szekta lett. Azt is mondta, az LMP támogatja Karácsony Gergelyt, akinek szerinte nincs alternatívája az ellenzéki oldalon.

Nézd meg a teljes videót:

Valódi Hírek