Méretes fricskát ad az ALDI a kötelező akciózást hirdető kormánynak: Lefelezték az árakat egy fontos termékcsoportban

Pedig a kormány őket is támadta.

„Az Aldi a beszállítóival közösen most meghirdetett „Vegyen 1-et, vigyen 2-t!” akciójával egy héten keresztül gyakorlatilag féláron kínálja a magyar forrásból származó darált sertéshúst, ezzel is ráirányítva a fogyasztók figyelmét: a magyar húsok frissessége és kiváló minősége kedvező árral is párosulhat”

– írta közleményében az ALDI, amelyet a privatbankar.hu-nak is eljuttatott.

Az ALDI emlékeztet arra, hogy „a vállalat 2021 végén önként, és az országos kiskereskedelmi láncok közül elsőként vállalta, hogy az állandó kínálatában található valamennyi szárnyas-, sertés- és marhahús esetében kizárólag magyar beszállítóktól vásárol terméket, akik csak hazai tartásból, vágásból és feldolgozásból származó friss hússal látják el az áruházlánc valamennyi üzletét”.

A kiskereskedelmi áruházlánc sajtóosztálya kiemelte, hogy a magas infláció ellenére a náluk kapható szezonális és akciós húsok 90%-a magyar forrásból származik.

„A vállalat és magyar húsbeszállítói most egy 7 napig tartó közös akcióval hívják fel a vásárlók figyelmét arra, hogy miért érdemes hazai termékeket választani: a magyar agrárium támogatása mellett friss, kiváló minőségű és kis karbonlábnyomú hús kerülhet a családok asztalára.

A »Vegyen 1-et, vigyen 2-t!« akció során a vásárlóknak egy héten keresztül az Aldi saját márkás HÚSMESTER termékcsaládjából két tálca, egyenként 500 grammos, 30 százalékos zsírtartalmú friss darált sertéshús közül csak az egyiket kell kifizetniük, így összesen

1 kg darált sertéshúsért csak 1149 forintot fizetnek.”

Az akció az üzletlánc mind a 168 hazai boltjában szeptember 14-étől 21-éig érvényes.

A kormány egyébként tavasszal rendelt el kötelező akciót a kereskedelmi üzletláncokban egyes termékcsoportokban. Az eredetileg 10%-os akciót az árstop kivezetésével 15%-ra emelték, azonban így is számtalan, korábban árstopos termék drágult jelentősen.

Korábban lapunkban Dávid Ferenc, a DK gazdasági szakpolitikusa írt arról, miért káros a kormány „sortüze a kiskereskedelemre”. Szerinte a külföldi kiskereskedelmi láncok elleni támadások mélyíthetik a gazdasági válságot.

Valódi Hírek