Baj van? Lecsapott a NAV Rogán Antal apósára, végrehajtást indítottak a cége ellen

EU-s pénzekkel trükköztek Rogánék.

Rogán Antal apósa, Obrusánszki Zsolt még 2021-ben keltette fel a sajtó figyelmét, ugyanis kiderült, új érdekeltsége több mint 2 milliárd forintnyi támogatáshoz jutott egy EU-s programnak köszönhetően. A propagandaminiszter apósa még 2020-ban egy olyan cégbe vásárolta be magát, amely nem sokkal korábban több mint 2 milliárd forint uniós támogatást nyert el – hívta fel a figyelmet az mfor.hu.

Obrusánszki Zsolt cége, a Ductus Kft. „mezőgazdasági szaktanácsadásra” kapta meg a pénzt több mint 1 évvel azelőtt, hogy Rogán Antal elvette volna Obrusánszki Barbarát.

Ugyanakkor – jelezték – hiába a jelentős összegű támogatás, valamint a cégkivonatba bejegyzett zálogjog, amely hitelfelvételre utal, valami probléma mégis felmerült idén nyáron a cégnél: július 7-én a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának Végrehajtási Osztálya elindította a végrehajtási eljárást a társaság ellen, amely ezzel már két hónapja folyamatban van. Megjegyezték, a cégbírósági dokumentumok között

sem találtak arra utaló jelet, hogy a NAV jelezte volna az eljárás lezárását.

A Ductus Kft.-ben Rogán apósa harmadmagával szerepel a tulajdonosok között. A 2011-ben létrehozott cég az elmúlt években meglehetősen ingadozó pénzügyi teljesítményt produkált. 2021-ben kiemelkedő éve volt a realizált 170,4 millió forintos bevétellel, mivel előtte még a 40 milliót sem érte el az éves forgalom. Ebből viszont nem következett az, hogy 2021-ben is kimagasló lett volna a profit: az 1,8 milliós nyereség ugyanis teljesen belesimul az elmúlt években kimutatott 1-2 milliós sávba. Tavaly 46,7 millió forintot könyveltek el bevételként, amelyből 1,6 milliós profit maradt. A cégnek tőkeproblémái nincsenek, a tartozásai viszont rendkívül magasak: 2020-ban a korábbi

34 millióról 138 millióra ugrott a kötelezettségek állománya.

Obrusánszkinak amúgy van még egy érdekeltsége, a KMBB Épületfelújító Közkereseti Társaság, amely az elmúlt években már igazi alvócégként működött, hiszen nem volt árbevétele, mellette pedig csak minimális költséget számolt el. Rogán Antal apósa tavaly nyáron a filmiparba is belevetette magát, ugyanis többedmagával az év áprilisában 20 százalékos tulajdonrészt szerzett a Cornelius Piper Productions Kft.-ben, amelyet azonnal át is kereszteltek Közép Európai Filmiroda Kft.-re.

Valódi Hírek