Most érkezett: Három évre kitiltották Ukrajnából a Fidesz egyik legundorítóbb propagandistáját

Vajon mi lehet az oka?

A PestiSrácok csütörtöki beszámolója szerint munkatársukat, Füssy Angélát visszafordították az ukrán határon, amikor épp Kárpátaljára igyekezett interjút készíteni. Közleményük szerint az újságírót 3 évre kitiltották a szomszédos országból, mindezt indoklás nélkül.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni Füssy múltjával kapcsolatban, hogy az újságírót többször is fülön csípték már egy-egy hazugság miatt. 2022 februárjában rágalmazás miatt mondta ki bűnösnek a bíróság.

Később 2022 őszén ismét ítéletet hirdettek: ekkor azért került a bírák elé, mert valótlan tartalmú írást közölt Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának akkor nyáron meghirdetett ingatlanértékesítési pályázatával kapcsolatban.

Mellesleg a per elkerülhető lett volna, a szóban forgó önkormányzat ugyanis kérte a lapot, hogy közöljenek helyreigazítást, de ez nem történt meg, így a bíróság kötelezte őket az intézkedésre.

A media1.hu szombati cikkében megjegyezte: Füssy hamisított már családi fotót, idén egyszer már rendőrök mentek ki érte, hogy rágalmazás miatt elővezessék, de szolgáltatta már ki informátorát is az ügyészségnek.

A hírportál kérdéssel fordult az ukrán külügyminisztériumhoz a kitiltással kapcsolatban, választ egyelőre még nem kaptak.

Kapcsolódó cikk:

Döntött a Fővárosi Törvényszék: Papírt kaptak a PestiSrácok propagandistái arról, hogy hazug rágalmazók

 

Valódi Hírek