Döntött a Fővárosi Törvényszék: Papírt kaptak a PestiSrácok propagandistái arról, hogy hazug rágalmazók

Az ítélet jogerős.

Bűnösnek találta a Fővárosi Törvényszék Füssy Angélát és Szarvas Szilvesztert, a PestiSrácok propagandistáit rágalmazás bűncselekményében — közölte Dr. Czeglédy Csaba Facebook-oldalán szombaton.

A DK szombathelyi politikusa érdekes részleteket is megosztott a perről:

Újabb fideszes propagandisták kapták meg, ami jár nekik: Szarvas Szilveszter és Füssy Angéla (a képen) jogerősen bűnösök rágalmazás bűncselekményében.

Fellebbezésnek helye nincs.

A PestiSrácok nevű szennyportál tegnap még dölyfösen kérte ki magának, hogy Baranyi Krisztina nem volt hajlandó válaszolni munkatársuk kérdéseire az ATV műsorában, aztán délután megérkezett a Fővárosi Törvényszék ítélete (27.Bf.7459/2022/4.). Helybenhagyták az elsőfokú verdiktet:

“Az elsőfokú bíróság ítéletében Szarvas Szilveszter III. r. és Füssy Angéla IV. r. vádlottakat bűnösnek mondta ki rágalmazás vétségében [Btk. 226. § (1) és a (2) bekezdés b) pontja], ezért őket megrovásban részesítette.”

A két propagandistának tehát papírja van arról, hogy hazug rágalmazók. S mivel ez már legalább a második eset, hogy jogerősen elítélték őket rágalmazás miatt, nyugodtan hívhatjuk őket

visszaeső bűnözőknek.

Az eljárás során a legnagyobbat nem is ők, hanem a főnökük, Huth Gergely alakította, aki először gyáván kimenekült az eljárásból arra való hivatkozással, hogy ő általában nem olvassa el a kollégái által írt cikkeket, így a két írást, ami miatt a büntetőeljárás folyt, nem ismerte.

Majd megpróbálta mentegetni a két vádlottat, azonban a bírónő keresztkérdéseire sikerült végül ezt a választ adnia, idézem az ítélet ide vonatkozó részét:

„Huth Gergely ez utóbbi nyilatkozatát a későbbiek során akként árnyalta, hogy lehetséges, hogy a kollégái nem teljes körültekintéssel végezték el az interjúban megfogalmazott tényállítások ellenőrzésével kapcsolatos feladataikat”

Mondanom sem kell, hogy a két propagandista a hazug állításokat

semmivel nem tudta bizonyítani,

a bíróság pedig nagyon alapos eljárást lefolytatva még azt is kimondta, hogy Füssy Angéla szavahihetősége a bizonyítékok alapján megkérdőjeleződött.

Ahogyan ígértem, nem hagyom, hogy a fideszes propagandisták megússzák a hazugságok gátlástalan terjesztését.

Szomorú csupán az, hogy „természetesen” ez követően is nekik áll majd feljebb, és a felsőbbrendűségük tudatában fogják tovább végezni jól jövedelmező „munkájukat”.

Én viszont nem csüggedek! Köszönöm, hogy mellettem álltok! Sok erőt ad.

Köszönöm dr. Litresits András barátomnak, hogy ellátta a jogi képviseletemet.

Valódi Hírek