Sokkoló videó került elő a rendőrségi helikopter Balatonba zuhanásáról

Irányíthatatlanná vált.

Megírtuk, hogy egy rendőrség állományába tartozó helikopter zuhant le csütörtökön kora délután a Zamárdihoz tartozó Balatonszéplak térségében. Sérültekről és áldozatokról nem érkeztek hírek. Sajtóhírek szerint gép lezuhant, majd elmerült a vízben.

Mivel a baleset helyszíne közelében vitorlásversenyt tartanak, így annak rendezői gyorsan a helyszínre értek, és kimentették a helikopter utasait a vízből, akik még időben ki tudtak szállni a merülő gépből.

Az érintett gép a rendőrség MD 500E típusú helikoptere, amely a parttól 300 méterre zuhant le. A rendőrség a balesettel kapcsolatban közleményt adott ki.

„A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter”

– írták.

Hozzátették: a gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki és komolyabb sérülés nélkül partra szállította őket. Az eset körülményeinek vizsgálata folyamatban van – közölték.

Az RTL Híradó arról számolt be, hogy birtokukba került egy videó a balesetről, amelyet egy német turista készített. A felvételen jól látható, amint a látszólag irányíthatatlanná váló helikopter a vízbe esik, és a fülkéje fordul egyet a tengelye körül.

Videó:

 

Valódi Hírek