Lezuhant egy rendőrségi helikopter Balatonszéplaknál

Cikkünk frissül.

Egy rendőrség állományába tartozó helikopter zuhant le csütörtökön kora délután a Zamárdihoz tartozó Balatonszéplak térségében – értesült a sonline.hu. Sérültekről és áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek.

A portál szerint a gép lezuhant, majd elmerült a vízben. Mivel a baleset helyszíne közelében vitorlásversenyt tartanak, így annak rendezői gyorsan a helyszínre értek, és kimentették a helikopter utasait a vízből. A balesetben részt vevők

időben ki tudtak szállni a merülő gépből

– közölték.

A rendőrség a balesetről későbbre ígért tájékoztatást.

FRISSÍTÉS:

Kiderült, a csütörtökön délután lezuhant helikopter a rendőrség MD 500E típusú helikoptere, amely a parttól 300 méterre zuhant le. A rendőrség a balesettel kapcsolatban közleményt adott ki, amelyben azt írták:

„A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter.”

Hozzátették: a gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki és komolyabb sérülés nélkül partra szállította őket. Az eset körülményeinek vizsgálata folyamatban van – közölték.

Valódi Hírek