Ennyi volt: Lázár János hirtelen kirúgta a MÁV két vezetőjét

Megindult a tisztogatás.

Lázár János felmentette a MÁV pályaműködtetésért felelős, illetve a gazdasági vezérigazgató-helyettesét – írta a hvg.hu. A lap információt megerősítette Csepreghy Nándor miniszterhelyettes is, aki azt mondta, a MÁV-ban és az Építési és Közlekedési Minisztériumban is

további felmentések várhatók.

A döntés oka a Budapest-Győr-Hegyeshalom 1-es fővonalon bevezetett kényszerű sebességkorlátozás volt. A vasúttársaság két régi vezetője, Virág István pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes és Bádonfainé Szikszay Erzsébet gazdasági vezérigazgató-helyettes. Felmentésük híre azért sem lehet meglepetés, mert Lázár János éppen a héten fogalmazott meg kemény kritikákat a MÁV vezetőségével kapcsolatban.

„Aki egy nyolcszázmilliárd forintos kasszában nem talál meg 32 milliárd forintot most, amivel majd később elszámolunk,

az tegye le a lantot”

– jelentette ki Lázár János korábban a sebességkorlátozással kapcsolatban. A miniszter azt is megjegyezte: a MÁV vezetői „ne okoskodjanak, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket”.

Csepreghy Nándor elmondta, rajtuk kívül másoknak is távozniuk kell majd a MÁV-tól, de beszélt arról is, hogy a MÁV-on kívül

többeket kirúgtak a minisztériumból is.

Csepreghy elmondta:

„voltak és vannak, akik ezt a gyorsítást akadályozták, lassították vagy egyenesen szabotálták. És olyanok is, akik a munkájuk végzése helyett a vasúttal szembeni kampányhoz szállítottak anyagokat médiaszereplőknek, ellenzéki pártoknak.

Ezektől a kollégáktól most megválunk.”

Kapcsolódó:

Lázár János elrendelte az egyik fontos vasútvonal felújítását, de valami egészen váratlan dolog történt

Áll a bál: Lázár János kegyetlenül nekirontott a MÁV vezetőségének

 

Valódi Hírek