Kibújt a szög a zsákból: Juszt László szerint megvan, ki rakathatta fel az Orbán-idézeteket a csepeli gimnázium falára

Szerinte nincs mit ragozni.

Ahogy mi is megírtuk, tanévkezdéskor átadták a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) felújított és kibővített épületét. Az épületben egy Orbán Viktor-idézetet is elhelyeztek a falon.

Meglepő fordulat volt, hogy pár nappal a szeptember 1-jei iskolakezdés után Németh Szilárd – akinek a neve szintén szerepelt az iskola falán – is azt kérte, kerüljenek le a miniszterelnök szavai a falról.

„Egyetértek az igazgató úr és a tankerület álláspontjával: meg kell védenünk a Jedlik szellemiségét és nyugalmát a támadásoktól! Pártpolitikának nincs helye az iskolában”

– írta Németh.

Végül leszedték az Orbán-idézetet az iskola faláról.

Juszt László is reagált az ügyre Facebook-oldalán. A bejegyzést változatlan formában közöljük:

„Ha valakinek kétsége volt afelől, hogy ki rakatta ki a Jedlik Ányos Gimnázium falára »Orbán bölcsességeit« a mai napon világossá vált, amikor az iskola igazgatója elmondta, hogy »a leszedésükkel kapcsolatban Maruzsa Zoltán államtitkár és Németh Szilárd hívta telefonon, hogy elmondják, a táblákat le fogják szerelni a hétvégén, és ez meg is történt.«

Vagyis semmi különös nem történt. Az ügy minden szereplője hozta saját magát. Ez a két »szerényképességű« mehet szájat mosni. Orbán pedig tudomásul vette, hogy még nincs itt az ideje ennyire kiteljesíteni a személyi kultuszt. De ami késik, nem múlik…

Ja! Ne feledjem. Németh saját »emlékművét« is levetethetné a falról, hiszen nem a saját vagyonából építették a gimnáziumot.”

Az eredeti posztot itt lehet megnézni:

Valódi Hírek