Ez vérciki: Az Orbán-kormány gyorsan dicshimnuszt zengett, eközben jól beégette őket az egyik emberük

A jelek szerint azonban ez is kevés volt.

Ahogy korábban írtuk, májusban Budapesten járt az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága, ám a delegáció cseppet sem nyűgözte le az Orbán-kormány teljesítménye.

A bizottság jelentéstervezetében hangsúlyozta: az Állami Számvevőszék nem szolgáltatott meggyőző bizonyítékot az uniós pénzek elköltésének hatékony ellenőrzéséről. Eközben nagyon kínos, de koránt sem véletlen „malőr” is történt.

„A küldöttséget meglepte, hogy

az ÁSZ elnöke folyamatosan tartózkodott attól, hogy magyarázatot adjon

a számvevőszék elmúlt években folytatott tevékenységére”

– olvasható a dokumentumban.

A delegáció tagjai hétfő este ismét megvitatták a látogatásról készült jelentéstervezetet. Monika Hohlmeier, a küldöttség elnöke felemlegette, hogy a találkozón az ÁSZ elnöke és munkatársai nem adtak választ az uniós támogatásokról feltett kérdésekre – írta a Népszava.

„Ötször kérdeztem rá az ügyészséggel folytatott együttműködésükre, hiába. Aztán jóval a látogatás befejezése után Deutsch Tamás kézbesítette nekünk az írásos választ.

Furcsa, hogy az ÁSZ válaszát egy fideszes EP-képviselő továbbítja”

– fogalmazott a politikus.

A Fidesz EP-képviselői szerint azonban minden rendben; olyannyira, hogy az uniós kifizetéseknek nincs semmilyen jogszerű akadálya. Úgy vélik, a „küldöttségben többségben lévő baloldali képviselőktől megszokott politikai vádaskodásokat is tartalmazó jelentés szövege egyértelműen elismeri a magyarországi korrupcióellenes- és igazságszolgáltatási reformok pozitív eredményeit”.

Valódi Hírek