Ez nagyon ciki: Olyan dolog derült ki Orbánékról, amit legszívesebben már letagadnának

„Ha Magyarországra jössz…”

Miközben kollégiumi férőhelyből hatalmas hiány van, munkásszállók építésére a kormány boldog-boldogtalannak fizet támogatást – hívta fel a figyelmet legújabb Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos független képviselő.

A politikus három projekttel szemléltette is, hogy milyen „gondosan” történt az adófizetői pénzek kiosztása. Mint írta,

  • az Ivy Work Kft. 2021 végén kapott félmilliárd forintot,
  • a PC Trade Systems Kft. 328 millió forintot,
  • de az Egri Korona Borházhoz (Borfalu és Wellness hotel) is hozzávágtak 372 milliót, hogy a pénzből munkásszállót építsenek.

A politikus bejegyzését alább közöljük:

„Azok a diákok, akik nem kaptak kollégiumi szállást, nyugodjanak meg!

Miközben kollégiumi férőhelyből hatalmas hiány van, munkásszállók építésére a kormány boldog-boldogtalannak fizet támogatást.

Ez a táblázat pl. csak az Országos Foglalkoztatási Nkft. által a

»Munkásszállások kialakítása« programban kiszórt 10 milliárdos keret nyerteseit tartalmazza.

Három projektet szeretnék kiemelni annak bemutatására, milyen gondosan történt az adófizetői pénz kiosztása.

Az egyik az Ivy Work Kft. Ez 2021-ben alakult, abban az évben és 2022-ben is 0, azaz nulla forint bevétele volt, de 2021 végén rögtön kapott félmilliárdot(!) munkásszálló építésére. A Kft. tulajdonosa az a munkaerő kölcsönző cég, amely a mohácsi Pick vágóhídon zajló sztrájk idején került a hírekbe azzal, hogy feketén fizethette az általa kiközvetített munkásokat.
https://hvg.hu/…/20150316_vagohidra_terelt_munkasok_zur….

A listából a másik kedvencem a PC Trade Systems Kft., amelyik egy SZÁMÍTÁSTECHNIKÁVAL, programozással és számítógépek gyártásával FOGLALKOZÓ cég, ők is kaptak 328 milliót MUNKÁSSZÁLLÓRA (gondolom, Fülöp-szigeteki , vagy vietnámi programozók számára). A honlapjukon nem találtam leírást arról, hogy hol épült a munkásszálló, de a rengeteg állami közbeszerzést elnyerő cég egyéb módon is szereti szívni a közpénz támogatásokat. A kedvencem, hogy ők is lehívtak 11 millió Ft EU-s támogatást a RUGALMAS MUNKAIDŐ bevezetésére.
https://pctrade.hu/rugalmas-foglalkoztatas-p-ly-zati-aloldal

Ez biztosan nagyon hiányzott

a többnyire közbeszerzéseken elnyert 5 milliárdos bevételük mellé.

És végül az Egri Korona Borházhoz (Borfalu és Wellness hotel) is hozzávágtak 372 milliót. A honlapjukon itt sem találtam nyomát annak, hogy a borfaluban, vagy azon kívül szállásolják-e el a dolgozóikat.”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek