Hatalmas pofára esés: Az első helyre került Orbánék teljesítménye, de ezt nem fogják reklámozni

Ciki!

Lezárult a Metropol nyári pénzdíjas fotópályázata, amely a „gaz fővárosa” nevet kapta. A fotókat készítőknek nem kötelességük tudni, melyik terület kihez tartozik, ám a Metropol sem készült fel kellőképpen – hívta fel a figyelmet rá Bardóczi Sándor főtájépítész egyik friss Facebook-bejegyzésében.

A pályázaton ugyanis sikerült egy olyan területnek odaítélni az első helyet,

amely az állam tulajdona.

„Drága Metropol! Fájdalommal tudatjuk önökkel, hogy a győztes területnek a Közép-Duna-Völgyi Vízügyi Igazgatóság a kezelője, karbantartója. Köze nincs a fővároshoz! Állami tulajdon!”

– hangsúlyozta a szakértő közösségi oldalán. Mellesleg a második helyezett sem fővárosi terület.

Bardóczi Sándor bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Mint sok más közösségi médiából is tájékozódó ember, én is tűkön ülve vártam, hogy végre lezáruljon a kedvenc lapom, a Metropol nyári pénzdíjas fotópályázata, amely a »gaz fővárosa« nevet kapta és végre kiderüljön, ki lett a győztes.

A fizetett hirdetésekben felvillanó képek azért voltak furcsák sokszor, mert felismertem rajtuk olyan területeket, ahol valamilyen állami szerv, kerületi önkormányzat, esetleg a fővárostól független közművállalat a fenntartandó, netán magántelkekről vagy olyan közterületről készültek, ahol a telektulajdonos kötelessége lenne a gondozás.

Ilyen területet azonosítottak – hibásan – a lelkes pályázók rendre fővárosi önkormányzati területként.

Ezért kíváncsi voltam, mi sül ki a végén ebből?

A fotókat készítőknek nyilván nem kell tudniuk azt, hogy melyik terület kihez tartozik a városban, de ha egy újság ennyit dolgozik egy projekten, hogy bebizonyítsa: minden körülmények között a fővárosi önkormányzat, és az általa kezelt mindössze 28 hektár extenzívebben fenntartott méhlegelő program a hibás a mindenért is, miközben ez az 5%-át teszi ki az általunk fenntartott 6 millió m2 gyepnek, akkor legalább lehetne egy kicsit felkészültebb.

Úgy nem fordulhatott volna elő az a blama, hogy az újság által felkért 3 tagú anonim nagyon penge szakértő zsűri végül

egy olyan fotót emel az első helyre, ahol …TADADADAM…a Magyar Állam a tulajdonos.

Drága Metropol! Fájdalommal tudatjuk önökkel, hogy a győztes területnek a Közép-Duna-Völgyi Vízügyi Igazgatóság a kezelője, karbantartója. Köze nincs a fővároshoz! Állami tulajdon!

Skandallum! A Duna szégyent hozott az Atlétikai Világbajnokságra, mert apadni méltóztatott, és partján pionír vízparti növények szökkentek szárba nem megengedhető módon és időben. Mindig csak a baj van ezzel a fránya természettel, ugye?

Ha én Metropol lennék, lehet hogy meg is korbácsoltatnám a Dunát, biztos, ami biztos.

A második díjas fotót is jó érzékkel sikerült kiválasztani. Ez a KÖKI mellett a X. kerületi Önkormányzat fenntartásában lévő zöldfelületet ábrázol a kerület tulajdonát képező parkolóban. Tehát az sem fővárosi terület. Ciki.

Folytathatnám a sort, de értelmetlen. Budapest közterületein 23 kerületi önkormányzat, a fővárosi önkormányzat, az állam és annak szervei osztoznak. Olykor nehezen átlátható módon. De egyik a másik felett nem diszponál, a tulajdonjog szent. Megjegyzem, hogy ma HÉV és a MÁV vonalak mentén (mindkettő állami cég) van Budapesten a legnagyobb zöldfelületi rendetlenség.

Kérem a sajtó munkatársait, hogy bátran látogassanak el az évtizedek óta lekoszlott Rákosrendezőre, a 20 éve bezárt Józsefvárosi pályaudvarra, a gyomos Ferencvárosi rendezőpályaudvarra, a harmadik világbéli állapotokat tükröző Istvántelki főműhelybe, menjenek végig bármelyik gazzal felvert HÉV vonal vagy MÁV töltés mellett, vagy hatoljanak picit be a papíron megtervezett, majd a BFK beszántása után sorsára hagyott Csepeli közpark és a Diákváros területére. A felsoroltak mindegyike állami terület.

Utóbbi kettő lépés távolságra van az Atlétikai Stadiontól. Eredetileg úgy volt, azok is elkészülnek. Úgy volt, hogy a diákoknak megfizethető bérlakások, a városnak új park lesz a helyükön. Gondozatlanabb területeket nem nagyon tudok mutatni ma náluk a városban.

De a Városligetből is bárkinek szívesen a rendelkezésére bocsátok olyan, idén nyáron készült felvételeket, amelyek ott borzalmasan elhanyagolt részeket mutatnak, távol az új épületektől, de a park szívében. Pedig a Városliget Zrt. ott a vagyonkezelő, amely szintén egy állami cég.

Kedves Metropol! Hát ez nagyon-nagyon nem sikerült. Pedig mennyi töménytelen munka és izzadság és pénz van benne! Most meg lehet majd helyesbíteni a képaláírást, mert gondolom ez így csak nem maradhat…”


(Sándor Bardóczi/Facebook)

Valódi Hírek