Valami készül Oroszországban: Két év múlva ellepi az utcákat az Atom, rengeteg helyre jut majd belőle

Már folynak az előkészületek.

Az Atom elnevezésű cég elektromos autókat fog gyártani az orosz Moszkvics üzemekben – írta a napokban a Ria Novosztyi, miután a vállalat megerősítette az értesüléseket.

Mint mondták, az Atom előértékesítése már július végén elkezdődött, a megállapodást azonban nemrég írták alá – a dokumentum tartalmazza, hogy a Moszkvics biztosítja az elektromos járművek gyártására vonatkozó szolgáltatásokat az üzeme területén.

A szolgáltatások közé lehet sorolni például az elektromos járművek festését, összeszerelését. Az Atom hozzátette: azért választották a Moszkvicsot, mert a cég a fejlett technológia alapja, kiváló a hírneve és termelésének a minősége.

Harald Grübel, az Atom ügyvezető igazgatója megosztotta: csapatuk készen áll, hogy belépjen az üzembe, és gyártási folyamatokat építsen ki az elektromos járművek létrehozásához.

A vállalat közölte, a gyártás kezdése 2025 közepére várható, sőt, egy olasz tervezőiroda is részt vesz a munkálatokban. Emellett megállapodtak egy állandó munkacsoport létrehozásáról, amely tanulmányoz és optimális megoldásokkal áll majd elő az Atom sikeres gyártásához a Moszkvics üzemeiben.

Valódi Hírek