Mi lesz ebből? Szijjártó szerint bármelyik pillanatban megszakadhat a gázszállítás

Az Elnök Úr biztosította.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda este telefonon egyeztetett Rumen Radev bolgár elnökkel – tudatta a tárcavezető kapcsolódó Facebook-bejegyzésében.

Szijjártó Péter többek között tájékoztatott a két ország „folyamatosan fejlődő kapcsolatáról„, valamint arról is, hogy „Bulgária mindig megbízható partner volt a földgáztranzit terén„.

„Ma este telefonon beszéltünk Rumen Radev bolgár elnökkel, aki az elmúlt években kulcsszerepet játszott abban, hogy Magyarország és Bulgária kapcsolatai folyamatosan fejlődtek, valamint hogy

Bulgária mindig megbízható partnerünk volt a földgáztranzit terén.

Ma is az energetikai együttműködésünk erősítése volt a téma: mivel Azerbajdzsánból és Törökországból is egyre több földgázt tervezünk vásárolni, egyre nagyobb szükségünk lesz a Bulgárián keresztüli tranzitszállítási kapacitásokra.

Elnök úr biztosított arról, hogy számíthatunk rá ebben a kérdésben.

Egyetértettünk abban is, hogy

az Ukrajnán keresztüli földgázszállítás várható megszakadása

igencsak megnöveli a bolgár-szerb-magyar szállítási útvonal jelentőségét”

– fogalmazott posztjában a magyar külügyminiszter.

Augusztus elején megírtuk, hogy az Európai Unió egészét tekintve csak Bulgáriában rosszabb az életszínvonal, mint Magyarországon.

„Míg Románia messze volt mögöttünk 2010-ben, 2022-ben már a kereseti színvonalban előzte a magyarokat, idén már eléggé látványosan. És ugyanez igaz a lengyelekre is.

Magyarország itt a sereghajtó”

– közölte Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy leginkább az élelmiszerárak drágulása növelte a magyar inflációt.

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek