Lyukas zászlót tűzött az Orbán Viktor irodája előtti kordonra a DK ifjúsági szervezete – így tiltakoznak az oroszok történelemhamisítása ellen

Így tiltakoznak az oroszok történelemhamisítása ellen.

A Karmelita kolostor előtti kordonerdőre tűzött ki egy lyukas magyar zászlót a Demokratikus Lendület, a DK ifjúsági szervezete szerdán délután. A fiatal aktivisták így tiltakoznak a nemrég kipattant történelemhamisítási botrány kapcsán Orbán Viktor egyik legszorosabb szövetségese, Vlagyimir Putyin magyarellenes politikájával szemben, amely a 11. osztályos orosz tinédzsereknek szóló történelemkönyvekben megjelent állításokban csúcsosodott ki. Ennek kapcsán korábban a párt EP-képviselője, Rónai Sándor fogalmazott meg nyílt levelet a magyarországi orosz nagykövet számára.

Abd El Rahim Ali, a szervezet elnökségi tagja a magyar szabadságharcosokat fasisztának minősítő, a rendszerváltás idején történő orosz kivonulást hibáztató tankönyv kapcsán kiemelte: azokat a nemzeti hősöket bélyegezte fasisztáknak – az orosz állam ellenőrzése alatt dolgozó – szerző, akinek a magyarok a szabadságukat köszönhetik.

Ha ér bármennyit is hősi halottaink és forradalmáraink emléke, úgy nem tűrheti tétlenül Oroszország, hogy bemocskolja azt!

– hangsúlyozta Abd El Rahim, majd hozzátette: Orbán szó nélkül hagyta azt, amikor Putyin kijelentette: más országok mellett Magyarország NATO-tagságát is eltörölné.

Ismét hagyják, hogy lábtörlőként kezeljenek?

– kérdezte a fiatal politikus, majd arra hívta fel a figyelmet: a szomszédos országokkal komoly konfliktusokba keveredő Orbán-kormány magas rangú politikusai nem emelték fel a hangjukat az eset kapcsán.

Hol van most Szijjártó Péter? Csendben fényesítgeti a Szergej Lavrovtól (Oroszország külügyminiszterétől – a szerk.) kapott Barátság érdemrendjét?

– vetette fel a Del elnökségi tagja.

A Demokratikus Lendület felszólítja a magyar kormányt, hogy

ne tűrje Putyin csatlósaként magyarságunk, függetlenségünk és nemzeti önállóságunk meggyalázását,

és egyúttal álljon ki határozottan Magyarország érdekeiért!”

Követelik, hogy szólítsa fel az Orbán-kormány a fasisztavád visszavonására, illetve az azonnali bocsánatkérésre az orosz kormányzatot, valamint vonják be azonnal a történelemhamisító, Magyarországot orosz gyarmatnak tituláló történelemkönyveket.

Ezt követően a párt ifjúsági szervezetének tagjai felaggatták a Karmelita kolostort körbevevő kordonra az 1956-os magyar forradalmat jelképező lyukas zászlót. Ennek kapcsán Abd El Rahim Ali megjegyezte: azért hagyták ott a zászlót, hogy Orbán Viktor abba csomagolhassa az oroszoknak küldendő felszólító levelét.

Videó:

(Abd El Rahim Ali/Facebook)

Valódi Hírek