Rónai Sándor az orosz történelemhamisításról: Nem engedünk a magyar szabadságból, nem darálhatják be Putyinék Magyarországot!

Áll a bál az orosz történelemhamisítás miatt.

A 11. osztályos orosz történelemkönyvben található leírás szerint az 1956-os forradalomban a magyar forradalmárok valójában fasiszták voltak, emellett pedig a rendszerváltáskor nem kellett volna elhagynia az orosz csapatoknak Magyarországot. Rónai Sándor az orosz nagykövetnek írt nyílt levelében reflektált a történelemhamisításra.

Rónai Sándor bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

„Tisztelt Nagykövet Úr!

Őszinte döbbenettel olvastam az új orosz állami történelem tankönyvről szóló magyar tudósításokat.

Arról a tankönyvről van szó, amely szerint Magyarország nemzeti hősei, az 1956-os magyar forradalmárok »fasiszták«, a magyar forradalmat pedig »a nyugati titkosszolgálatok és az általuk támogatott belső ellenzék akciói katalizálták«. Ha ez nem lenne elég, a könyvben az is elhangzik, hogy az orosz csapatok kivonása Magyarországról 1990-91-ben »egy különösen átgondolatlan döntés volt«.

A fenti történelemhamisító sorokat orosz diákok milliói fogják tanulni az orosz iskolákban, később pedig ezt fogják továbbadni a gyerekeiknek is. Ez a tény közvetlen fenyegetést jelent Magyarország szabadságára és önállóságára.

A magyarok 1956-ban és 1989-ben is kinyilvánították akaratukat arra, hogy a saját sorsuk felől maguk döntsenek, és ne Moszkvában vagy máshol határozzanak a fejük felett. Elsöprő többséggel döntöttünk amellett, hogy az Európai Unió és a NATO tagjai kívánunk lenni, mert csak ez biztosítja nehezen kivívott szabadságunk megőrzését.

Ezt pontosan ugyanúgy gondoljuk most is, mint akkor; Magyarország a szabad és egységes Európa része, és az is marad. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy magát minden más nemzet fölé helyező hatalom befolyási övezetekre akarja osztani Európát és az európai országokat.

Sem Oroszországnak, sem másnak nem fogjuk eltűrni, hogy a szovjet túlerővel is dacoló nemzeti hőseinket fasisztának bélyegezzék és nem fogjuk eltűrni, hogy a magyar nép szabadságharcát nyugati titkosszolgálatok műveleteivé degradálják.

Elődeink nemhiába haltak meg 1956-ban, megtanultuk a leckét. Nem engedünk a magyar szabadságból és nemzeti szuverenitásunkból!

Az orosz tankönyvek történelemhamisításánál talán csak az lehet még felháborítóbb, hogy ezt a levelet nem a Magyar Kormány külügyminisztere fogalmazta meg Önnek, de mint tudjuk, mindenütt vannak emberek, akik akár a saját hazájukat és saját népüket is elárulják pár rubelért.

Mi nem tartozunk közéjük. Elfogadhatatlannak tartjuk az orosz állami történelemkönyveket és több tiszteletet követelünk a független, szabad és európai Magyarországnak Moszkvától!”

– írta levelében az árnyékkormány külügyminisztere.

Valódi Hírek