Megszólalt a sztárügyvéd: Drámai fordulat jöhet a Tóth Gabi kerítésére felmászó lesifotós ügyében

Nagyon pórul járhat.

Néhány nappal korábbi hír, hogy Tóth Gabi szentendrei házának kerítésére felmászott egy paparazzo, és onnan fotózta le a gyermekét éppen akkor altató énekesnőt. Ez úgy derült ki, hogy a NER-celeb az Origón keresztül megüzente: jogi következményei lesznek a történteknek.

Az ügyben megszólalt az ország talán legismertebb jogásza, Magyar György is, aki elárulta: komoly büntetést kaphat a fotós, ha Gabi valóban jogi útra tereli az ügyet.

Bár a Büntető törvénykönyvben a vonatkozó tényállás nem kifejezetten az ilyen esetekre van konstruálva, azonban a fotós cselekménye akár alkalmas lehet a tiltott adatszerzés bűncselekményének megvalósítására, mivel a lakásban történtek technikai eszközzel való rögzítésére került sor

nyilatkozta a naphire.hu kérdésére az ügyvéd.

Magyar azt is elmondta: amennyiben bizonyítják a bűncselekmény megtörténtét, a paparazzo akár 3 év letöltendő börtönbüntetésre is számíthat. Sőt, az énekesnő akár komoly sérelemdíjat is kaphat. Magyar ugyanakkor megjegyezte, a fentiek csak akkor érvényesülhetnek, ha megérkezik a rendőrségi feljelentés, mivel magánvádas bűncselekményről van szó.

A portál a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól nem mellesleg arról értesült:

nem érkezett feljelentés az érintett videóval kapcsolatban.

Valódi Hírek