Vigyázat! Szeptembertől egy szempillantás alatt 20 millió forintot bukhatsz, ha nem vagy résen

Jó, ha észben tartod ezt.

Szeptembertől 10 millió helyett már 20 millió forintot lehet majd azonnali átutalással küldeni.

Az enpenzem.hu arra hívja fel a figyelmet, hogy ez egyrészt könnyebbség azoknak, akik valamilyen okból nagy, tíz- és húszmillió forint közötti összeget szeretnének utalni, másrészt viszont egy

tévesen megadott számlaszám, vagy egy kifejezetten csalással kikényszerített utalás esetén még több pénzt bukhatunk majd.

Ugyanis

„fontos tudni, hogy ilyenkor a bank moshatja kezeit”

– figyelmeztet a lap.

Mivel a bank nem vizsgálja, hogy a megadott számlaszám kihez tartozik, vagy az utalás milyen célból történik, ezért alapvetően a pénzünk visszaszerzése egy téves utalás esetén a fogadó fél jóhiszeműségén múlik.

Ugyanakkor „jogalap nélküli gazdagodásra” hivatkozva fordulhatunk a bankhoz is, és jogi úton is lehetőségünk van visszaszerezni a pénzünket.

A lap emellett azt is ajánlja, hogy nagy összegű utalások esetén

érdemes az értéknap megadásával, azaz nem azonnal utalni.

Ez esetben ha kiderül az utalás teljesítése előtt, hogy téves számlaszámot adtunk meg, vagy csalás áldozatai lettünk, akkor visszavonhatjuk még a tranzakciót.

„Itt miután valaki már aláírta értéknapos utalását, a tranzakció megjelenik a Várakozó megbízások fül alatt. Ekkor még nem módosítható a megbízás, csak láthatóak az utaláshoz megadott adatok. Pár perc elteltével viszont a várakozó megbízás átalakul közelgő átutalássá és ebben az állapotában a törölni kívánt tranzakcióra kattintva megjelenik a visszavonás felirat”

– tanácsolta az Erste Bank.

Valódi Hírek