Gréczy Zsolt: Orbán hagyja, hogy Putyin megalázza az 56-os magyar forradalmat

Vélemény.

56, Putyin: Orbán hagyja megalázni a magyar forradalmat

Oroszországban a tizenegyedikesek új tankönyvből tanulhatják a történelmet, amit Vlagyimir Putyin egyik tanácsadójának, Vlagyimir Megyinszkijnek a felügyelete alatt készítettek el.

A könyvben az 1956-os magyar forradalom eseményeiről úgy írnak, mint ahol lázadó radikálisok, a fasiszta Magyarország volt katonái fogtak fegyvert.

A magyar válságot a nyugati titkosszolgálatok és az általuk támogatott belső ellenzék akciói gerjesztették. A Szovjetunió csapatokat vezényelt Magyarországra, és segített a magyar hatóságoknak a tiltakozás elfojtásában – tudhatják meg az orosz gyerekek a könyvből.

Nyilvánvaló volt, hogy Orbán/Szijjártó nem kéreti be az orosz nagykövetet. Bezzeg, ha egy nyugati újságban rosszat írnak róla, az adott ország nagykövete/minisztere azonnal a szőnyeg szélére állhat.

A baj azonban ennél is nagyobb. Orbán hagyja megalázni 1956 emlékét, benne önmaga 1989. június 16-ai beszédét. Hagyja megalázni Nagy Imre és mártírtársai, de a pesti srácok emlékét is.

Ismét kiderült: Orbánnak nincsenek elvei. Aznapi érdekei vannak. 89 júniusában felállni az újratemetés emelvényére, kormányon meg elvitetni az 66-os öröklángot és Nagy Imre szobrát a Kossuth térről. Most pedig a háborús bűnös Putyin barátsága is fontosabb, mint hogy kiálljon a rendszerváltás eszménye, az 1956-os forradalom és szabadságharc mellett.

Szégyen!


.

Valódi Hírek