Árnyékkormány: Ha lett volna Energia Fogyasztóvédelmi Szolgálat, akkor soha nem történhetett volna meg az MVM rosszhiszemű túlszámlázása

Orbánék korábban nemet mondtak a kezdeményezésre.

Az Árnyékkormány szerint soha nem történhetett volna meg az MVM rosszhiszemű túlszámlázása, ha lett volna Energia Fogyasztóvédelmi Szolgálat.

Varju László lapunkhoz küldött szombati közleményében emlékeztetett: rengetegen annak ellenére kaptak a korábbi rezsiszámlájuk többszörösére rúgó gázszámlát az MVM-től, hogy a fogyasztásuk ezt nem indokolta. Azóta az is kiderült, hogy mindez az MVM számlázási rendszerének a műve, a szolgáltató azonban ennek ellenére sem állt el attól, hogy behajtsa az igazságtalan, sokszor irreális gázszámlákat – emelte ki az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

Mint írta: az Árnyékkormány még március elsején bejelentette, hogy szükség van egy Energia Fogyasztóvédelmi Szolgálat létrehozására, amely garantálja, hogy az energiaszolgáltatók nem alkalmazhatnak rosszhiszemű számlázást az emberek és a családok kárára.

„A kormány akkor nemet mondott az Árnyékkormány javaslatára és igent az emberek átverésére, ennek köszönhető, hogy eddig tisztességesen fizető és a gázfogyasztásukkal spóroló családok tartoznak most akár több százezer forinttal az MVM-nek”

– hangsúlyozta Varju László.

A politikus hozzátette: Amíg marad Orbán Viktor, addig marad az a világ, amelyben soha nem a magyaroké az utolsó szó és ki lehet velük fizettetni azt is, amit a valóságban sosem kaptak meg.

„A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, az árak helyett a béreket és a nyugdíjakat emelje, valamint

létrehozza az Energia Fogyasztóvédelmi Szolgálatot, hogy soha többé ne verhessen át senkit a gázszolgáltatója!”

– fogalmazott az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

Valódi Hírek