Mi történt? Orbitális balhét rendezett Deutsch Tamás Orbánék pártrendezvényén

Tovább fokozta az őrületet.

Nem lehetetlen a jobboldali áttörés a 2024-es európai parlamenti (EP) választáson – reménykedett Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő pénteken Tihanyban, a Tranzit fesztiválon.

A politikus az „Azért a víz az úr! – Az európai közvélemény egy évvel az EP-választások előtt címmel” rendezett beszélgetésen azt mondta: korábban axiómának tartották azt is, hogy lehetetlen a brexit és – a bűnügyi nyilvántartásba vettDonald Trump elnökké választása.

Hozzátette: az Alternative für Deutschland (AfD) akár húszszázalékos eredményt is elérhet a választáson. Kérdésre válaszolva azt mondta: a házi feladat a Fidesz számra az, hogy ötven százalék feletti eredményt érjen el, és 13 mandátumot szerezzen.

„Ha több lesz, nem adjuk vissza”

– mondta.

A képviselő az Európai Uniót

a bolsevik rendszerhez hasonlította,

amelyben a munkásosztály és a vele szövetséges parasztság volt a társadalom vezető ereje, ez az EU-ban most „a Brüsszelben tömörült, progresszív értelmiségiek” – állította a fideszes politikus.

„Európai démosz egyáltalán nincs,

csak nemzetállami démoszok vannak,

nekik felelős demokratikus intézmények.

Magyarország össztársadalmi szinten az egyik utolsó szabad tagállam az EU-ban”

– jelentette ki.

Beszélt a „Daniel Freund-jelenségről„; a német, zöldpárti EP-képviselőt „futóbolondnak” nevezte, és hozzátette: „száznál több Daniel Freund van az európai politikában”.

„Az extremitás versenye van, az európai politika egy nagy Pride-felvonulás, az a lényeg, hogy minél megbotránkoztatóbb kosztümben állj fel a minél őrültebb kamionra, akkor vesznek észre”

– magyarázta.

Kijelentette: ma az történik, hogy egy, a szuverenista és birodalmi elképzelések között a szuverenitás felé billenő Európai Tanács, egy politikailag semleges Bizottság, és

egy „extrém módon elmebetegekből álló„,

a brüsszeli központot erősítő Európai Parlament működik.

Arról is beszélt, hogy „a brüsszeli bürokrácia dollárbürokrácia: jól detektálható csatornákon keresztül Európai Unión kívüli, és

az unió szempontjából kártékony érdekek szolgálatban állnak”.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek