Meglepő hírek érkeztek Felcsútról: Valami nem stimmel; erre még Orbán Viktor sem számított

Nocsak!

Felcsút is a legszegényebb magyar települések között áll: a penzcentrum.hu által gyűjtött település-szintű statisztikák szerint – 2021-et vizsgálták – az egykor Mészáros Lőrinc által vezetett városban az egy lakosra jutó nettó belföldi jövedelem 173 055 és fél forint évente.

Felcsúton a legfeljebb 8 általános iskolát végzett nyilvántartott álláskeresők százalékos aránya 43,8. Megjegyezték:

a legszegényebb településeken körülbelül 15-ször kisebb az egy lakosra jutó nettó belföldi jövedelem, mint az ország legtehetősebb városaiban.

Felcsúttal kapcsolatban hozzátették: 2020-ban még 1 043 825,4 forintot mutatott a TelR adatsora – ez alapján gyűjtötték össze a településeket. Emellett más furcsaságokra is bukkantak, például negatív jövedelmi értékekbe a korábbi évekből. Keresték a rendszert – a területfejlesztési miniszter megbízásából – üzemeltető Lechner Nonprofit Kft-t az esetleges adathibákkal kapcsolatban, de egyelőre még nem kaptak választ.

A statisztikákból ugyanakkor kiderült, hogy óriási a bérszakadék a magyar társadalom tagjai között. Kiemelték, az európai uniós szegénységi kritériumok alapján

a magyar lakosság 70 százaléka a szegénységi szint alatt tengődik,

sőt, további 18-20 százalék az ennél is súlyosabb anyagi szint alatt él.

A KSH kiadványai alapján megjegyezték: 2021-ben a legalsó jövedelmi ötödben az éves átlagos bruttó bér 1,131 millió forint volt, miközben a legfelső ötödben sokan megkeresték a 4,918 millió forintot is.

Felcsút mellesleg nem az egyetlen település, amely ebben a cipőben jár: hasonlóan alacsony az egy főre jutó nettó belföldi jövedelem éves összege Tornanádaskán, Csenyéten, Gadnán, Bódvalenkén, Felsőszenterzsébeten, Bihardancsházán, Istvándin, Uszkán, valamint Szakácsin.

Valódi Hírek