Koránt sincs vége: Bajban van az Orbán-közeli lómenhely területét megszerző balatoni diszkós?

Gyanúba keveredhetett.

Ahogy márciusban írtuk, Barna György, a Siófoki Plázs szórakozóhely vezetője nyerte el a Siófok-Törekiben lévő Dharma Ló Menedék Alapítvány területét. A Demokratikus Koalíció már ekkor figyelmeztetett, hogy a menhely működése is veszélybe került.

Jánosi-Lesi Ágota, a DK állatvédelmi munkacsoportjának vezetője a helyzetet akkor úgy kommentálta: Orbán Viktornak fontosabb a saját oligarchái kiszolgálása, mint az állatok egészsége és élete. Barna Györgynek az információk szerint ugyanis megtetszett a terület, birtokegyesítés indokával elorozta azt, miközben a Dharmának már előszerződése volt a vásárlásra.

A 24.hu kedden arról írt, hogy

Barnát nemrég földügyletei miatt gyanúsíthatták meg.

A lómenhely-alapítvány ügyvédje, Litresits András elmondta: kaptak egy határozatot, amely szerint a hatóság egyesíti a büntetőügyben (a Barna földvásárlásának kedvező határozatot támadták meg, valamint közokirat-hamisítás is felmerült) folyó nyomozást egy másik üggyel – mint kiderült, egy másik kárvallott is feljelentést tett.

A dokumentum címzettjei között volt Barna és egy siófoki ügyvéd is, így arra következtettek, hogy a vállalkozó gyanúsított lehet, mivel a tanúknak nem küldik ki a határozatokat – fogalmazott Litresits.

A 24.hu felkereste a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányságot az ügy kapcsán, de a hatóság egyelőre nem szolgált részletekkel.

„A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya hamis magánokirat felhasználás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. A folyamatban lévő büntetőeljárással kapcsolatban – a nyomozás érdekeire hivatkozva – bővebb tájékoztatást jelenleg nem áll módomban adni „

– válaszolta a rendőség.

A portál kereste Barna Györgyöt is – egyelőre nem érkezett válasz, ám a vállalkozó korábban nevetségesnek és alaptalannak nevezte a lómenhellyel összefüggő feljelentést.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek