Árnyékkormány: Negyedévente nyugdíjkorrekció kell a korhatár emelése helyett

Az orbáni infláció miatt értékálló, tisztességes juttatásra van szükség.

Emelheti a nyugdíjkorhatárt az Orbán-kormány a sajtóban nemrég kiszivárgott, titkos tervek szerint: ez azt jelenti, hogy az Európa legkisebb fizetéséiért gürcölő magyaroknak hosszú évekkel tovább kell majd dolgozniuk Európa szinte legkisebb nyugdíjáért – hangsúlyozta Gy. Németh Erzsébet lapunkhoz küldött keddi közleményében.

Az árnyékkormány szerint a jelenlegi nyugdíjasok számára kell tisztességes, értékálló nyugdíjat biztosítani a nyugdíjkorhatár emelése helyett. Az orbáni infláció, a folyamatos áremelések és rezsiemelés miatt ugyanis a nyugdíjakból egyre kevesebb marad a bevásárlásra, a gyógyszerekre vagy a számlák befizetésére – jelentette ki a szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter.

Az árnyékkormány szerint negyedévente nyugdíjkorrekciót kell fizetni a nyugdíjasoknak,

hogy kompenzálják a hatalmas áremeléseket – emelte ki Gy. Németh Erzsébet a közleményben.

„Egy tisztességgel ledolgozott élet után minden idős embernek tisztességes nyugdíj jár. Ez egy olyan alapvetés, amiből szociáldemokrata politikusként és árnyékminiszterként nem engedhetek”

– fűzte hozzá a politikus.

Megjegyezte: Dobrev Klára szociáldemokrata árnyékkormánya felkészült, hogy kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és az árak helyett végre a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

Eközben a Pénzügyminisztérium hétfőn cáfolta az értesüléseket, miszerint emelnék a nyugdíjkorhatárt. Mindemellett azonban 2025-ben nyugdíjreform következik, így a kormányzat valamilyen módon mindenképpen bele fog nyúlni a nyugdíjtörvénybe.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek