Orbán Viktor meghívta új „barátait” Magyarországra – vérfagyasztó lista került elő

Illusztris társaság.

Orbán Viktor az atlétikai vb alkalmából számos ország vezető politikusát meghívta Magyarországra, viszont EU-s tagországi vezető egy sem akad köztük, sőt: a NATO-ból is csak Recep Tayyip Erdoğan török diktátor részesülhetett a magyar miniszterelnök meghívásában – hívta fel a figyelmet a Euronews.

A tervek szerint ugyanakkor Magyarországra érkeznek Szerbia, Katar és egyéb közép-ázsiai országok vezetői, akik többnyire autoriter, populista vagy oroszbarát rezsimeket működtetnek országaikban. Ők most – Orbán meghívására – mind Magyarországra jönnek.

A lap kiemelte: az Orbán-kormány a nyugati szövetségeseivel szemben folyamatosan sértő és ellenséges magatartást tanúsít, viszont – jelezték – Orbán kormányfő az atlétikai vb alkalmából számos kétoldalú találkozót tervez a következő napokra.

A fent említetteken túl például

  • Azerbajdzsán,
  • Kirgizsztán,
  • Türkmenisztán,
  • Üzbegisztán vezetőivel,
  • valamint a boszniai szerb entitás Putyin-párti vezetőjével, Milorad Dodikkal is lesz megbeszélése Orbánnak.

Egyébként a közelmúltban írtunk róla, hogy Milorad Dodik ellen vádat emelt a bosznia-hercegovinai szövetségi ügyészség, mert a politikus nem hajlandó figyelembe venni a nemzetközi közösség főképviselőjének döntéseit. Ennek értelmében Orbán Viktor „szívbéli barátja” akár öt évre is rácsok mögé kerülhet.

A sor itt persze nem ér véget, ugyanis kínai üzletemberek is érkeznek – természetesen. Orbán Viktor a szokásos pénteki rádióinterjújában „Magyarország politikai barátainak” minősítette az autoriter vezetőket.

A Euronews írt arról is, hogy az Orbán-kormány által vezetett Magyarország a közép-európai régióban egyedülálló módon az Ukrajna elleni orosz háború kitörése óta is szoros kapcsolatot ápol a Putyin-rezsimmel, nem hajlandó Ukrajna fegyveres támogatására és hivatalosan még arra sem, hogy a területén átengedjen a kijevi vezetésnek szánt fegyvereket.

Mivel a jogállam és a demokratikus berendezkedés leépítése elszigetelte Magyarországot az európai és amerikai partnerektől, valószínűsíthető, hogy a közép-ázsiai autokráciákkal való fokozott együttműködéssel igyekszik ezeket pótolni – írták.

Valódi Hírek