Fotókkal: Orbán szívbéli barátját fogadta a Karmelita kolostorban — Fontos dolgokat jelentettek be

Tovább erősítik a két ország gazdasági kapcsolatait.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön fogadta a Karmelita kolostorban Milorad Dodikot, Bosznia-Hercegovina államelnökségének szerb tagját, a boszniai szerbek nemrég újraválasztott vezetőjét, akivel a balkáni országok európai integrációjáról valamint gazdasági, energiabiztonsági témákról is egyeztetett — tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtótitkára.

Orbán gratulált Dodiknak a boszniai szerb elnökválasztáson aratott győzelméhez.

A megbeszélésen a vezetők egyetértettek abban, hogy a háborús és szankciós válsággal sújtott Európai Uniónak minden eddiginél fontosabb, hogy soraiban tudhassa a Nyugat-Balkán államait.

Hangsúlyozták: a folyamatot fel kell gyorsítani, ezért üdvözölték, hogy a héten az Európai Bizottság hivatalosan is javaslatot tett Bosznia-Hercegovina uniós tagjelöltségére.

Orbán és a szerb vezető megállapodtak abban is, hogy

tovább erősítik Magyarország és a boszniai szerb közösség gazdasági kapcsolatait.

„Az energetikai együttműködés terén olyan közös projektekről egyeztettek, amelyek hozzájárulnának ahhoz, hogy mind Bosznia-Hercegovinában, mind Magyarországon sikerüljön mérsékelni az európai energiaválság következményeit. Megállapodtak, hogy e tervek részletes kidolgozására a következő hetekben sor kerül”

— magyarázta Havasi Bertalan.

A parádéról fotók is készültek, melyek tanúsága szerint Orbán szemmel láthatóan derűsebb és vígabb kedélyű, mint berlini látogatása során volt, ahol megérkezésekor a tüntetők kifütyülték, a német kancellár pedig nem volt hajlandó kormányfőként fogadni őt.

Fotók:

(MTI)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/09/29/videoval-elkepeszto-felvetel-kerult-elo-orbanrol-elmondta-kik-magyarorszag-szivbeli-baratai

Valódi Hírek