Nincs vége: Reagált a Honvédkórház – ezért hozták meg a súlyos döntést

Megdöbbentő helyzettel szembesültek a napokban.

Mint írtuk, szünetelni fog a szülészet az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórházban augusztus 18-a és 20-a dél között.

Az intézmény közleményében kapacitáshiányra hivatkozott, a telex.hu egyik olvasója egy aktuális vizsgálaton szembesült a hírrel. Mint mondta, eddig elégedettek voltak a hiányosságok ellenére is az állami egészségüggyel, de felháborodtak, amiért az utolsó pillanatban közölték velük az információt.

Az ATV Híradó kérdéseire szombaton reagált az intézmény: elárulták, miért döntöttek az intézkedés mellett. Úgy fogalmaztak:

„Kórházunk szülészeti osztályán minden feltétel rendelkezésre áll, és teljes személyzettel, összesen 70 ágyon tudjuk fogadni a hozzánk érkező szülő nőket.

A tegnapi napon az a helyzet állt elő, hogy a megnövekedett szülésszám miatt, – mely magyarázható a szélsőséges időjárási körülményekkel is – az összes szülészeti ágyunk foglalttá vált.

Ennek okán és a biztonságos betegellátás érdekében, vasárnap 12 óráig szükségessé vált más intézmények szülészeti osztályára irányítani a pácienseket.

Egy komplikációmentesen lezajló szülés esetén, 2-3 napon belül hazabocsájtható az édesanya és az újszülött, emiatt döntöttünk a kétnapos átirányítás kérvényezése mellett, melynek végére vélhetően már rendelkezésre fog állni a szükséges kapacitás.”

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek