Ennek nem lesz jó vége: Kapacitáshiány miatt napokig nem lehet szülni ebben a fővárosi kórházban

Az állapotos nőknek más intézményhez kell fordulniuk.

Szünetelni fog a szülészet az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórházban augusztus 18-a és 20-a között, így az intézményben nem születik kisbaba egészen vasárnap délig – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ közleményéből.

Vendrei Gábor orvos indoklása szerint kapacitáshiány miatt kellett meghozni a súlyos döntést. Hozzátett, a nőgyógyászati és PIC ellátás továbbra is biztosított.

Az állapotos nőknek tehát más intézményhez kell fordulniuk. A dokumentum szerint II. progresszivitási szintű helyettesítésre a Budapest Uzsoki Utcai, a Kistarcsai Flór Ferenc, valamint a Váci Jávorszky Ödön Kórház lett kijelölve.

III. progresszivitási szintű helyettesítésként a Semmelweis Egyetem Klinikai Központját nevezték meg. A progresszivitási szintek mellesleg az esetek bonyolultságát jelzik.

A telex.hu egyik olvasója szerint azért keletkezett kapacitáshiány, mert csütörtökön nagyon sokan szültek az intézményben – velük egy aktuális CTG vizsgálaton közölték a hírt.

„Mi területileg is ide tartozunk, ide jártunk vizsgálatokra, itt dolgozik a gondozó orvosunk is, voltunk szülésfelkészítőn a kórházban, ahol megismerhettük az itteni protokollt és amellett, hogy tudjuk, nem biztos kinél szülünk, próbáltuk minél jobban megismerni a helyszínt, az orvosokat, mivel kell készülni. (…) Eddig mi teljesen elégedettek voltunk minden hiányossága ellenére is az állami egészségüggyel, de azért

így az utolsó pillanatban ezt nagyon felháborítónak tartjuk”

– fogalmaztak.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság egyelőre nem adott ki információt arról, hogy mi okozta a kapacitáshiányt.

Valódi Hírek