Mi történik a fővárosban? Orbán villámgyorsan a Karmelitába indult szombat reggel

Halaszthatatlan találkozója volt.

Orbán Viktor szombat reggel a Karmelita kolostorban fogadta Sebastian Coe-t, akit csütörtökön újabb négy évre megválasztottak a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnökének a Budapesten tartott kongresszuson – közölte Havasi Bertalan az MTI-vel.

A miniszterelnök sajtófőnöke megosztotta: Sebastian Coe elismerően nyilatkozott a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokságnak otthont adó új budapesti stadionról, szerinte csodálatos létesítmény lett.

A sportvezető elmondta: a magyar szervezőbizottság kiváló munkát végzett, és minden feltétel adott a jó világbajnoksághoz.

Orbán Viktor szerint az atlétikai világbajnokság gazdaságilag is nagyon fontos Magyarországnak és Budapestnek,

pénzt hoz,

de ami ennél is lényegesebb, felhívja a magyarokra a világ figyelmét. A miniszterelnök is megköszönte a szervezők és önkéntesek munkáját.

Orbán pénteken elárulta: Budapestre érkezik a török elnök, a szerb elnök, nyugat-európai és kínai üzletemberek, de a kormány közép-ázsiai barátai is tiszteletüket teszik az eseményen.

A Demokratikus Koalíció a napokban közölte, nem hajlandó ünnepelni az Orbán-rendszert, amely megszorításokkal fojtogatja a magyarokat. Ezért a DK politikusai úgy határoztak, hogy nem vesznek részt az atlétikai világbajnokság megnyitóján, ahol önmagát ünnepli az Orbán-rendszer.

Valódi Hírek