DK: Szakemberhiány miatt nem lehet szülni az ünnepi hétvégén a Honvédkórházban – folytatódnak az Orbán-kormány családellenes intézkedései

A drága magánellátást azonban a legtöbben nem engedhetik meg maguknak.

„Nem lehet szülni az ünnepi hétvégén a Honvédkórházban, mert nincs elég orvos és szakdolgozó a szülészeten”

– emlékeztetett Földi Judit lapunkhoz küldött szombati közleményében.

Mint írtuk, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ közleménye szerint kapacitáshiány miatt kell a várandós nőknek augusztus 18-a és 20-a dél között más kórházat felkeresniük, amennyiben megindul a szülés.

A Demokratikus Koalíció politikusa hangsúlyozta: folytatódnak az Orbán-kormány családellenes intézkedései.

„Az Orbán-kormány által szétrombolt kórházi ellátás eljutott oda, hogy

az ország egyik legjobb kórházában nem lehet szülni az ország nemzeti ünnepén”

– emelte ki az országgyűlési képviselő.

A DK szerint az Orbán-kormány családellenes intézkedéseinek sorát bővíti a magyar szülészeti ellátás tönkre tétele, amely a kórházakat sújtó orbáni megszorítások eredménye.

A pénzhiány miatt nincs elég orvos és szakdolgozó a szülészeteken, így sokaknak csak a drága magánellátás marad. Ezt viszont a gyermekvállalásra készülő magyarok többsége csak nehezen vagy sehogy sem tudja megfizetni – mutatott rá Földi Judit.

Hozzátette:

„Eközben az Orbán-kormány eltörölte a CSOK-ot, a babaváró hitelt, jövőre pedig csökkentik a családi adókedvezményeket is. ”

Mint írta, a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány arra készül, hogy kormányváltás után eltörölje Orbán Viktor családellenes intézkedéseit, növelje a családok támogatását és európai színvonalú szülészeti ellátást hozzon létre.

Valódi Hírek