Baj van: Fellázadtak a Fidesz-politikusok, teljes erőből egymásnak rohantak egy kormánypárti fellegvárban

Személyes ellentétek is tarkítják a kormánypárti belharcot.

Körmenden inog a kormánypárti Bebes István polgármester széke. Erről írt alaposabb helyszíni riportjában a 24.hu.

Bebes évtizedek óta a város fideszes erős embere. Emellett a legendás 1987-ben magyar kosárlabda-bajnokságot nyerő csapat játékosa volt. 2019-ben civil színekben, de ellenzéki pártok támogatásával majdnem megverte őt az egykori bajnokcsapat edzője, Patonay Imre.

Habár közösen értek sportkarrierjük csúcsára, helyi beszámolók szerint a két férfi gyűlöli egymást. A bajnoki döntőben ugyanis

Patonay végig a kispadon pihentette Bebest, aki ezt sosem bocsátotta meg neki.

Évekkel később, Bebes már polgármesterként fúrta meg Patonay a Körmendi Dózsa csapatnál betöltött szakmai igazgatóságát.

Nem emiatt főhet azonban a városvezető feje a leginkább. Úgy tűnik ugyanis, hogy párton belül sem tudta az elmúlt években jól menedzselni az eseményeket, így az alpolgármestere, Belencsák István bejelentkezett a helyére.

A 24.hu találóan úgy fogalmaz: „felnőtt egy új generáció a városi Fideszben, sportos harmincasok szűk öltönyben, harcias perzsaszakállal, ez az aktuális egyenruha, s ez a sereg a nyár derekán világossá tette, hogy inkább vezetőjüket, a jelenlegi alpolgármestert, a harminchetedik évét taposó, civilben sokadik generációs családi késmanufaktúrában iparkodó” Belencsákot szeretné Körmend élén látni.

A lap információi szerint szeptemberben fog a Fidesz vezetése dönteni arról, kivel induljon neki jövőre a választásoknak. De Bebes állítólag abba nem lenne hajlandó beletörődni, ha nem ő lenne a kiválasztott. Mindenképp indulni akar, akár függetlenként is.

Ha pedig a nagyobbik kormánypárt Belencsák mellé áll – amit az is valószínűvé tesz, hogy Bebesnek rossz a viszonya a térség fideszes országgyűlési képviselőjével, V. Németh Zsolttal –, akkor könnyen előállhat az a helyzet hogy

az ellenzéki Patonay nevető harmadikként megnyeri az ősfideszes Körmendet.

Valódi Hírek