Váratlan helyen bukkant fel Mészáros Lőrinc neve: Megvan, mire teszi rá a kezét

Már készülnek a tervek.

A francia nagykövetség korábbi épületét vásárolta meg Mészáros Lőrinc érdekeltsége.

A milliárdos nem megy messzire barátjától, Orbán Viktortól,

hiszen a nagy történelmi múltra visszatekintő villa pár méterre van a Fidesz székházától.

Az épület jelenleg felújításra vár, a tervek szerint a Kubatov Gábor ügyvezette Polgárok Háza is itt kap majd helyet.

A környék épületei az utóbbi években sorra újultak meg – és persze cseréltek gazdát –, mostanra a terézvárosi diplomata- és villanegyed minden hatodik épülete vagy kormányközeli székházként üzemel, vagy csak egy jó befektetés Orbánék számára.

A Groedel-villa is példának szolgál, az épület jelenleg a Fidesz székházaként működik. Innen pár lépésnyire található a kiszemelt épület, amelynek

tervcsomagja még március elején került a kormányhivatal asztalára.

A projekt részletei egyelőre homályosak, de a feltöltött tervlapokból az látszik, hogy visszaépítik a századfordulós stílusú tetőszerkezetet, valamint az ahhoz tartozó bádog falépítményeket, ezen felül az eredeti kovácsoltvas korlát másolatát is elkészítik. Az eredmény hasonló lesz az épület két világháború közötti arculatához.

A Polgárok Háza logója az utcai homlokzaton jelenik majd meg, az intézményt Makovecz Imre alapította Szövetség a Nemzetért Alapítvány hozta létre Orbán kérésére még 2004-ben.

Az ügyvezető 2005 óta Kubatov Gábor, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Az ingatlan 2021 áprilisa óta a Pardoo Property Kft. tulajdona, amelynek ügyvezetői posztját május végén kapta meg Gombai Gabriella, aki Mészáros bizalmasaként ismert. Az említett cég is gazdát cserélt,

így került Mészáros érdekeltségébe, a Konzum B32 Vagyonkezelő Kft-hez.

Eközben a magyar állam elővásárlási jogot szerzett az egykori követségi épületre, amely az évszázadok során olyan embereket látott vendégül, mint Bethlen István, Teleki Pál és báró Kornfeld Móric.

(24.hu nyomán)