Ebből mi lesz? Teljesen megszédít mindenkit az időjárás – furcsa előrejelzés érkezett

Egyes régiókban szinte bármi előfordulhat.

Érdekes jelenség állt elő kedden az ország déli, délkeleti régiójában: az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint ugyanis Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, valamint Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében záporokra, zivatarokra kell számítani a nap folyamán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése keddre. Forrás: met.hu

Ahogy a térkép is mutatja, az érintett területeken a csapadék mellett szélerősödésre, jégesőre és villámlásra kell készülni. Utóbbira nagy az esély, a meteorológusok előrejelzése szerint ugyanis ezekben a vármegyékben a nap folyamán magas középhőmérsékletet mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése keddre. Forrás: met.hu

A hőmérő higanyszála 25 fok fölé kúszhat, de az egész országban melegre kell számítani: az Alföldön és attól keletre 27-28 fok között, az északi régióban 24-25 fok között, a Dunántúlon pedig 24-27 fok között alakul majd a hőmérséklet.

Hozzátették: a Kisalföldön élénk déli szélre kell készülni,

a legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti a 35 fokot is,

késő estére azonban 19 és 26 fok közé hűl a levegő hőmérséklete.

Szerdán hasonlóan napos időre számíthatunk, de elszórtan előfordulhatnak majd záporok, zivatarok. A meteorológusok figyelmeztető előrejelzése Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár Bereg, valamint Hajdú-Bihar vármegyét kivéve az egész országot érinti.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek