Varju László: Az árnyékkormány fenntartotta volna a Fidesz által bezárt vasútvonalakat

A helyi közösségekkel egyeztetve újranyitnák az érintett szakaszokat.

Újabb 7 vasútvonal bezárását tervezi az Orbán-kormány az eddig bezárt 10 vonal után. A döntés az orbáni megszorító csomag része a rezsiemelés, az Európa-rekorder infláció, valamint az áremelések után – mutatott rá Varju László hétfői online sajtótájékoztatóján.

A Magyarország vidéki területeit sújtó intézkedést Lázár János közlekedési miniszter azzal indokolta, hogy nincs elég vasúti szerelvény, a meglévő vonatok jelentős része pedig rossz állapotban van – emlékeztetett az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

Az Árnyékkormány azonban kiszámolta: körülbelül

20 milliárd forintból európai színvonalon lehetne pótolni az elöregedett szerelvényeket

– emelte ki a DK politikusa, majd hozzáfűzte:

„Pénz tehát volna rá, csak akarat nincs. A Fidesznek fontosabb volt az új, legalább 27 milliárd forintba kerülő luxusjacht, mint a magyar vidék”.

Az Árnyékkormány a helyi közösségekkel egyeztetve újranyitja a kormányváltás után a bezárt vasútvonalakat, mert az intézkedés nagyobb társadalmi kárt okoz, mint amennyit Orbán Viktorék spórolnak a vonalak megszüntetésén – hangsúlyozta Varju megjegyezve, hogy ez egy káros, a magyarok életét és mindennapjait semmibe vevő, a vidéki Magyarországot évtizedekkel visszavető orbáni megszorítás.

„A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül. A kormányváltás után, ha rajtunk múlik, akkor a helyi közösségekkel egyeztetve újranyitjuk az Orbán-kormány által bezárt vasútvonalakat”

– fogalmazott a DK politikusa, majd hozzáfűzte: vonalbezárások helyett új szerelvények lesznek, Mészáros Lőrinc pedig vehet magának egy gumicsónakot.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek