Menczer Tamásnak eldurrant az agya: „Ordítóan kilóg a lóláb!”

Nagyon elege van a szlovákokból.

Beszámoltunk róla, hogy Szijjártó Péter szombati bejegyzéséből komoly politikai vihar kerekedett Szlovákiában. A magyar külgazdasági és külügyminiszter arra reagált, hogy letartóztatták a szlovákiai euroszkeptikus, önmagát baloldalinak tartó, valójában azonban kirekesztő politikát folytató, az Orbán-kormánnyal jó kapcsolatot ápoló Robert Fico exminiszterelnököt, a jövő évi parlamenti választás Smer-párti listavezetőjét.

Szijjártó a hatóságok cselekedetét a „mainstream liberális” elit beavatkozásának tartja. Az írása komoly indulatokat korbácsolt fel; olyannyira, hogy a Paraméter nevű felvidéki magyar oldalon véleménycikk is készült, amelyben a szerző kijelentette: nem szenved amnéziában a magyar közösség, és ismeri Fico magyar közösség ellen elkövetett cselekedeteit.

A szlovák reakcióra is született válasz: Szijjártó beosztottja, a KKM kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára dühös hangvételű bejegyzést írt. Menczer Tamás szerint nem a magyar, hanem éppen a jelenlegi ügyvivő szlovák kabinet (amelyet egyébként éppen egy magyar üzletember, Ódor Lajos vezet – a szerk.) foglalkozik a magyar belpolitikával.

Menczer Tamás bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

Értek és megértek én mindent, kedves szlovák kollégák, de mégis… Nekünk sem tollas a hátunk, és nem most jöttünk a 6:20-assal.

Láttam, a nagy felzúdulást szlovák oldalon Szijjártó miniszter úr tegnapi posztja után, aki arról írt, hogy »hajtóvadászat zajlik a nemzetközi liberális mainstreammel szembehelyezkedő politikusokkal szemben«, és erre az egyik példa, hogy »Szlovákiában letartóztatták az őszi parlamenti választás legesélyesebb pártjának egyik vezető politikusát.«

Hirtelen szlovák oldalon azok is érzékenyek lettek a “belügyekre”, akik egyébként örömmel foglalkoznak más országok, például Magyarország belügyeivel.
Mi nem mások belügyeivel foglalkozunk.

Mi a lólábbal foglalkozunk. Ami kilóg. Ordítóan kilóg.

Ugyanis nyilván teljesen és tökéletesen véletlen az, hogy 48(❗️) nappal a választás előtt ért oda az eljárás, hogy a politikust le kellett tartóztatni. Nem a választás előtt két évvel, nem a választás után két héttel.

A választás előtt 48(❗️) nappal. Ez – itt Európában – viszonylag szokatlan kampánymegoldásnak számít.

Kedves szlovák barátaink, kilóg a lóláb.”

(Menczer Tamás/Facebook)

Valódi Hírek