Valami készül: Hirtelen sürgős bejelentenivalója akadt a NAV-nak

Kezdődik.

Nyár közepétől, a dohánybetakarítás megindulásával ismét fokozottan ellenőrzi a termelőket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Szombati közleményük szerint az ország dohánytermelő területének több mint 80 százaléka Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében található. A két vármegyében több száz termelőre koncentrál a NAV ebben az időszakban, de

a folyamatos kontroll az ország egészére kiterjed.

A betakarítások idején kiemelt szerepet kap a dohánylevél feketepiacra juttatásának megakadályozása: a termelőket kockázatelemzések alapján, vagy

szúrópróbaszerűen ellenőrzi a hatóság.

A közúti szállítások kontrollja mellett az egyenruhások telephely-ellenőrzéseket is végeznek, a termőterületek monitorozására drónokat is bevetnek.

Mint írták, alighogy megkezdődött a dohánylevelek betakarítása, a pénzügyőrök egyre-másra értek tetten magánszemélyeket, akik a termőföldeken jogosulatlanul szedték a dohányt. A növényi részeket padlásaikon és tárolóikban szárították, majd feldolgozták.

Az „illegális gyűjtögetőknek” – a jövedéki eljárás és milliós nagyságrendű bírság megfizetése mellett – lopás miatt kirótt szankcióval is számolniuk kell – mutatott rá a hatóság.

(MTI)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek