Lépett Putyin: Elszabadulhat a káosz Oroszországban a diktátor legújabb húzása miatt

Itt a vége.

Egy új törvénymódosítás miatt a jövőben lehetetlen lesz névtelenül böngészni Oroszországban, tehát vége a szabad internetezésnek – írta a Torrent Freak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azokat a törvénymódosításokat, amelyek az online anonimitás megsemmisítésével, a szólásszabadság leverésével és az innováció elfojtásával fenyegetnek – hívták fel a figyelmet.

Az új törvény értelmében mostantól kezdve az orosz szolgáltatásokba történő regisztráció során a felhasználónak igazolnia kell a személyazonosságát is, decembertől pedig akár erre speciálisan kifejlesztett állami ellenőrző rendszert is bevezethetnek Oroszországban.

Tilos lesz orosz platformokra olyan külföldi szolgáltatóktól származó e-mail címekkel regisztrálni, mint például a

  • GMail,
  • iCloud,
  • Outlook,
  • Yahoo,
  • Proton Mail,
  • továbbá szigorítják a tárhelyszolgáltatókra vonatkozó szabályokat is: csak azokat fogják legálisnak minősíteni, amelyek megkapják az állami működési engedélyt.

A törvény a VPN-ek működését, – amelyek az adatok titkosításával és az IP-cím maszkolásával védik a felhasználókat – nem fogja korlátozni, mert ezeken keresztül elérhetők a többségükben már letiltott nyugati weboldalak, de a törvény szerint a jövőben majd bűncselekménynek minősül tanácsot adni VPN-használatban.

Az ország továbbra is kapcsolódik a teljes internethez, így pedig nem lesz nehéz megtalálni a szabályozások kiskapuit, ám Oroszországnak már egy ideje van lehetősége arra is, hogy teljesen leváljanak a globális hálózatról.

A 2023. július 31-i keltezésű Putyin elnök által jóváhagyott szövetségi törvényt a portál disztópikus rémálomnak nevezte, amely súlyos veszélyeket hordoz magában a jövőre nézve.

(torrentfreak.com / media1.hu nyomán)

Valódi Hírek