Elhunyt Korpa Béla, nyugalmazott újságíró

Nyugodjon békében!

84 éves korában, budapesti otthonában elhunyt Korpa Béla.

A nyugalmazott újságíró Zentán született, csakúgy, mint testvére, az Európa-bajnoki ezüstéremig jutó Korpa István. A testvérek a helyi asztaliteniszklubban ismerkedtek meg a sportággal, de Korpa Béla végül az újságírás mellett döntött.

A Magyar Szó és az Újvidéki Televízió szerkesztőjeként is tevékenykedett, majd a fővárosba költözött, ahol a Duna Televízió gazdasági szakújságírójaként és szerkesztőjeként dolgozott.

Valamennyi munkahelyén kiemelkedő eredményeket ért el. Korpa Béla Szeles Mónika világbajnok teniszezővel is készített interjút 1986-ban. Ahogy a Naplónak írta:

„Édesapját régóta ismertem, a hatvanas években együtt dolgoztunk a Magyar Szó napilapnál, ahol ő karikaturista volt, Mónika pedig minden nap ott edzett az újvidéki Student teniszpályáin, ahol én is játszottam. Csodáltam akarását és fanatizmusát, meg apjának a különleges edzésmódszerét, és erre akartam felhívni a figyelmet a riporttal, mert nyilvánvaló volt már akkor is, hogy Mónika extratehetség, akiből világsztár lehet.”

Az interjú mellesleg pár éve látott napvilágot. Korpa az asztalitenisz után a teniszben is kipróbálta magát: az újságírók Európa-bajnokságán Európa-bajnoki aranyérmet nyert, többször is a dobogóra állhatott.

Korpa Béla, augusztus 11-én, pénteken hunyt el.

(szmsz.press nyomán)

Valódi Hírek