Csúnya családi balhé tört ki egy vidéki dohánybolt előtt – életveszélyes állapotba került az egyik sértett

Eldurvult a vita.

Vádat emelt a Pest Vármegyei Főügyészség az ellen az anya és fia ellen, akik egy családi vita során úgy összeverekedtek, hogy egyikük életveszélyes állapotba került. A Kékvillogó cikkéből kiderült, hogy

a balhé egy „anyagi természetű nézeteltérés” miatt robbant ki.

Az ügy sértetjével – vagyis akit csúnyán megvertek – a család korábban jóban volt, ugyanis a férfi nem más mint lányuk élettársa. A piszkos anyagiak miatt viszont 2021 nyarára nagyon eldurvult a helyzet: az anya és a férje fenyegetni kezdék a saját lányukat – és annak élettársát –, hogy bántalmazni fogják.

Annak érdekében, hogy a konfliktust rendezni tudják 2021. szeptember 7-ére a szülők egy találkozót beszéltek meg a lányukkal, méghozzá egy Nagykátai járásban található település dohányboltja elé.

A lány nem egyedül ment: vele volt az élettársa, valamint két kiskorú gyermekük, sőt két ismerősük is.

Tehát összesen hatan mentek a helyszínre, négy felnőtt és két gyermek.

Miután a szülők is megérkeztek a tetthelyre, az apa rögtön egy baseballütő jellegű szerszámnyéllel a kezében szállt ki az autójukból és elindult a sértett felé.

Ezt követően az egyik „ismerős” önvédelmi célból átadta a gáz-riasztó fegyverét a bántalmazott férfinak.

Ám az apa ekkor már a sértett közvetlen közelébe ért és még mielőtt az használhatta volna a gázpisztolyt, a dühös férfi bántalmazni kezdte a szerszámnyéllel.

Függetlenül ettől a megtámadott férfi kétszer el tudta sütni a fegyvert,

viszont ez nem volt elég ahhoz, hogy megtörje támadást, ugyanis időközben az anyósa is kiugrott az autóból és egy pajszerrel hátulról fejen ütötte a vejét.

Ezt követően a sértett

újra elsütötte a riasztófegyvert, és a gáz hatására az anya és az apa is elestek,

ám a nő még egyszer eldobta a pajszert, ami a férfit a lábán találta el.

Ezután ennél is durvább szintre léptek az események: a szülők a helyszínre hívták a fiukat, míg a sértett élettársa – aki ugyebár az elkövetők lánya – az eseményekről bejelentést tett a segélyhívón.

Időközben szülei hívására megérkezett a helyszínre az ügy másik vádlottja, a feldühödött fiú.

A kezében egy kisbaltát tartott, amivel bedobta annak a kocsinak az ablakát, amelynek hátsó ülésén ült a sértett két kiskorú gyermeke, tehát az unokatestvérei.

Emiatt a felek újra egymásnak estek: az apa, az anya és a fiúk együtt bántalmazták a sértetett, a többi résztvevő pedig próbálta szétválasztani őket, végül a megtámadott férfi elvesztette az eszméletét.

A férfi a fején és az arcán is több helyütt csonttörést szenvedett el, életveszélyes állapotba került.

A Kékvillogó szerint a súlyosabb következmények elmaradása részben a szerencsének volt köszönhető, no meg persze annak, hogy próbálta megvédeni magát.

A Főügyészség az anyát és a fiát emberölés bűntettének kísérletével vádolta meg,

a harmadik elkövető, tehát a bántalmazott férfi apósa időközben – még a büntetőeljárás során – meghalt.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek