A kopasznak befellegzett? Végelszámolás indult a fideszes megmondóember cége ellen

Erre nem számított.

Végelszámolás indult a „A kopasz oszt” elnevezésű kormánypárti Facebook-oldal arcaként ismert Filep Dávid Aktuális Média Nonprofit Kft. nevű cégénél – írta a 24.hu az elektronikus cégbeszámolóra feltöltött dokumentum alapján.

Filep június 26-án indította el a cégének jogutód nélküli megszüntetését. Mivel eddig is egyedüliként tevékenykedett a cégben, annak végelszámolási teendőit is ő látja majd el. Viszont ez nem jelenti, hogy Filep felhagy eddigi tevékenységével, hiszen „A kopasz oszt” nevű oldalát a kormánypárti Megafon támogatja – júliusban 7 millió forinttal segítették ki.

Hogy mi állhat a történtek hátterében, egyelőre nem tudni, ugyanis Filep nem válaszolt a lap kérdéseire. A cég 2022-ben 634 millió forint támogatást kapott, és 34 milliót fizetett ki személyi jellegű ráfordításokra – vagyis nem ment rosszul a szekér. 2021-ben a cég 75 millió forint támogatást is kapott, egyéb bevétele 47,6 millió forint volt.

A történet azért is érdekes, mert Filep megkülönböztetett figyelemben részesül, ugyanis kizárólag csak őt követi az Instagramon Orbán Viktor miniszterelnök, 2021 óta pedig

több mint 455 millió forintot költöttek közösségi médiás hirdetésekre.

Filep Aktuális Facebook-oldalán 2021. novembertől 2022. december közepéig összesen több mint 296 millió forintért reklámozta bejegyzéseit, a YouTube-on pedig 159 millió forintot költöttek erre.

Valódi Hírek