Most érkezett: Dróntámadás érte Moszkvát és Szevasztopolt

Bajban vannak Putyinék.

Moszkvát és Szevasztopolt támadó ukrán harci drónok lelövéséről és vízre kényszerítéséről számolt be csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

Ugyanakkor az interneten fellelhető felvételekből nem derül ki pontosan, hogy az oroszok valóban elhárították-e a támadást és csak a drónok maradványai okoztak károkat, vagy a drónok célpontot is találtak. A felvételek tanúsága szerint lángokban áll a város egy pontja, a yahoo!news pedig arról számolt be, hogy a helyiek robbanásokat is hallottak.

Szergej Szobjanyin polgármester közölte elsőként a Telegramon, hogy közép-európai idő szerint hajnali három óra körül két, az orosz főváros felé tartó drónt lőttek le Kaluga megyében, illetve a Moszkvát övező Központi körgyűrű autóútnál. Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint a támadási kísérlet kárt nem okozott – viszont ennek ellentmondanak a közösségi oldalakon elérhető videók.

A dróntámadás miatt a vnukovói és a domogyedovói repülőtér forgalmát ideiglenesen korlátozták. A yahoo!news szerint a dróntámadás káoszt okozott a két reptéren, ahol több tucatnyi járat késett, vagy átirányításra került.

Az orosz védelmi minisztérium azt is közölte: a 2014-ben elcsatolt Krímben, Szevasztopol közelében az orosz erők két ukrán drónt lelőttek, további kilenc pedig a rádióelektronikai harc eszközeinek hatása miatt zuhant a Fekete-tengerbe. Sebesültekről és káresetről nem érkezett hivatalos hír.

(news.yahoo.com / hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek