Újabb hirtelen csavar az egészségügyben: Sokakat érint Rétvári hétvégi mondandója

Erre jobb odafigyelni!

Az augusztus eleji frissítéssel újabb funkcióval, pontosan a háziorvosi adatokkal bővült az EgészségAblak mobil alkalmazás – közölte Rétvári Bence szombaton.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a „Háziorvos” menüpontban mostantól mindenki meg tudja nézni a saját háziorvosa legfontosabb adatait, így látható az orvos neve, rendelési helye és ideje, telefonszáma és pecsétszáma is.

Ezzel a kényelmi funkcióval

elkerülhető, hogy valaki tévedésből rendelési időn kívül menjen az orvosához,

és megkönnyíti az orvos felhívását is – fogalmazott a politikus, majd hozzátette: ez egyszerre segít a betegeknek és megkönnyíti az egészségügyi dolgozók munkáját is.

A háziorvosi rendelési adatok a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hatósági nyilvántartásából származnak. Amennyiben valaki eltérést tapasztal, úgy azt az NNK felé jelezheti – mondta az államtitkár.

A háziorvosi rendelések megjelenésével együtt már összesen 5 funkciót vehetnek igénybe a felhasználók az alkalmazáson keresztül: minden e-Lelet hozzáférhető, az e-Receptek megjelennek az applikációban, amely továbbá tartalmazza a koronavírussal kapcsolatos oltási igazolványt és elérhető belőle 0-24 órában az EgészségVonal is.

Az EgészségAblak alkalmazás ingyenes és mindenki számára letölthető. Első használatához TAJ-számra, Ügyfélkapu-azonosítóra és jelszóra van szükség, a további belépéseknél azonban már egyszerűen ujjlenyomattal, arcfelismeréssel, valamint jelkóddal is azonosíthatja magát a felhasználó.

A következő hónapokban a tervek szerint újabb funkciók fognak megjelenni az applikációban, amelyet már 2 millió 375 ezren használnak, és már több mint 1,5 millió egészségügyi dokumentumot, és többszázezer receptet töltöttek le rajta keresztül – derült ki a közleményből.

(MTI)

Valódi Hírek