Minden előzmény nélkül sürgős bejelentenivalója akadt a Belügyminisztériumnak vasárnap

Sokakat érint Rétvári mondandója.

Újabb funkciókkal bővült az EgészségAblak, mobilra letölthető applikáció a 2,3 millió felhasználó számára – jelentette be Rétvári Bence vasárnap.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: egyrészről minden, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) indulása óta feltöltött egészségügyi dokumentum elérhető, másrészről az alkalmazásból közvetlenül hívható az Egészségvonal. Most már mindenkinek mindig a zsebében lehet az összes egészségügyi dokumentuma.

Kifejtette: az elmúlt másfél hónapban a tesztidőszak alatt az alkalmazásban 90 napra visszamenőleg lehetett megtekinteni az egészségügyi dokumentumokat. Ezalatt 1,9 millió e-leletet töltöttek le.

Mostantól az EESZT indulása óta feltöltött összes laboreredmény, ambuláns lap, vizsgálati lelet, zárójelentés és minden egyes orvosi dokumentum megtekinthető és letölthető az EgészségAblak alkalmazásban mobiltelefonon is – jelezte a politikus.

Hozzátette, hogy az egyszer már letöltött dokumentumok

offline állapotban is elérhetőek az alkalmazásban.

Újdonság, hogy az alkalmazásból közvetlenül hívható az 1812-es Egészségvonal a hét minden napján 0-24 óráig. A telefonközpont munkatársai általános tájékoztatást nyújtanak egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban, segítenek a szolgáltatók keresésében, speciális egészségügyi ellátásokkal kapcsolatban, szűrővizsgálatokkal és gyógyszerellátással, illetve az EESZT-vel kapcsolatos kérdésekben – közölte Rétvári.

Hozzáfűzte, hogy az applikáció fejlesztése folyamatos, már több mint 2,3 millióan töltötték le.

Az alkalmazás ingyenes, első használatnál a TAJ-számra, az ügyfélkapu azonosítójára és jelszóra van szükség, további belépéshez azonban elég ujjlenyomattal azonosítani magunkat.

(MTI)

Valódi Hírek