Kínos videó került elő Győr fideszes polgármesteréről, aki szolgálati Audijával ment a Rammstein-koncertre

Szokatlan helyen bukkant fel.

A frissen beszerzett Audi A8-as típusú szolgálati autójával ment Rammstein-koncertre Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere – írta az ugytudjuk.hu.

Mindez úgy derült ki, hogy a kormánypárti polgármester egy TikTok-videót osztott meg arról, ahogy hazafelé menet éppen defektet kaptak.

@drdezsicsabaandras Defektet kaptunk a Rammstein koncert után. #Dcsa #drdézsicsabaandrás #győripolgármester #szívügyünkgyőr #győr #gyor #győr750 #figyu #defekt ♬ original sound – drdezsicsabaandras

Felhívták rá a figyelmet, hogy Dézsi januári vagyonnyilatkozata szerint nem rendelkezik ilyen autóval, viszont az önkormányzat kettőt is beszerzett ebből a közelmúltban. A polgármesternek a Facebook-oldalán közzétett információk szerint azon a napon nem is volt hivatalos programja Budapesten. A portál ezért közérdekű adatigénylést nyújtott be, majd kikérte a szolgálati autókra vonatkozó szabályzatot a jegyzőtől. Arról érdeklődtek, hogy

  • hány szolgálati autó van a hivatal birtokában,
  • hányat bérelnek,
  • valamit arra is kíváncsiak voltak, ki használja ezeket az autókat,
  • és mennyit fizetnek a magáncélú használatért.

Kérdéseikre nem kaptak válaszokat, ám egy helyi propagandalapban megjelent egy különös cikk arról, hogy a szolgálati autók felhasználásával minden a legnagyobb rendben van. A portál kérdései miatt a GyőrPlusz felületén jelent meg egy szerző nélküli cikk, amelyben idéznek vonatkozó jogszabályból.

„Személyhez kötött önkormányzati és hivatali gépjármű magáncélú használatáért a 3. függelékben foglaltak szerint – melynek aktualizálásáról a jegyző gondoskodik – havi költségtérítés fizetendő.

A költségtérítés magában foglalja a magáncélú használat során felmerülő valamennyi üzemeltetési költséget,

kivéve a külföldi úthasználati díjat, a komphasználati díjat, valamint a parkolási költséget”

– írták.

Megjegyezték azt is, hogy a központi szabályok szerint nem is kéne fizetni érte, Győrben mégis kell – nehezményezték –, és Dézsi Csaba András a saját pénzéből tankol az autóba ilyenkor.

Majd kifejtették azt is, hogy nem küldhetnek arra vonatkozóan adatokat, ki használ hivatali gépkocsikat. Végezetül a cikkben azt is megmagyarázták, miért muszáj a győri fideszes polgármesternek Audival járnia. Azt írták: őt kimondottan sértené, ha nem a Győrben gyárat működtető cég autóját használná a város első embere.

Valódi Hírek