Ezt már nem titkolhatják Orbánék: Lesújtó számok láttak napvilágot a hazai megélhetésről

Nem kerteltek a megkérdezettek, rögtön sorolták az összegeket.

A 30 és 59 év közötti magyar lakosok átlagban 60 ezer forinttal költenek többet havonta a megélhetésre, mint egy évvel korábban – szúrta ki a 444.hu a K&H legfrissebb felmérésében.

Sőt, az első negyedévben ez az összeg 64 ezer forintra rúgott. A megkérdezettek 28 százaléka ugyanis úgy nyilatkozott, hogy 20-49 ezer forintos többletköltségük akad idén. Emellett a válaszadók 37 százaléka közölte:

havonta 50-99 ezer forinttal többet kell költeniük a mindennapos kiadásokra 2023-ban.

Továbbá a megkérdezettek 18 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a 100 ezer forintot is meghaladja a havi többletkiadásuk. Ez azt jelenti, hogy majdnem minden ötödik válaszadó hatszámjegyű többletköltséggel néz szembe Magyarországon.

A válaszadók 91 százaléka mondta azt, hogy az év második negyedévében többet költött a megélhetésre, mint egy évvel korábban.

Eközben a forint árfolyama folyamatosan zuhan, az árstop augusztusi kivezetése pedig az inflációágyú elszabadulásával fenyeget.

A boltokban máris komoly drágulásokkal szembesült a lakosság, miközben Varga Mihály megüzente a nyugdíjasoknak, hogy a kért augusztusi 3 százalékos nyugdíjemelésről ne is álmodozzanak.

Valódi Hírek